Dienas ziņas

Bauskā uzzied nevīstoša rožu aleja

Dienas ziņas

Salacgrīvas uzņēmēji rada inovatīvus galdus

Cilvēki bauda "Baltās nakts" pasākumus

FOTO un VIDEO: Mākslas forumu «Baltā nakts» bauda tūkstošiem cilvēku

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 6 gadiem.

Rīgā naktī no sestdienas uz sestdienu norisinājās mākslas forums "Baltā nakts", kur organizatori piedāvāja 59 dažādus laikmetīgās mākslas un kultūras pasākumus. Mākslas forumu apmeklēja tūkstošiem cilvēku, un lielu uzmanību izpelnījās instalācija – Mēness modelis.

Šogad "Baltā nakts" noritēja svinību zīmē – ir pagājuši 15 gadi kopš pirmās "Baltās nakts" jeb "Nuit Blanche" Parīzē, kur radīta šī foruma ideja. Tāpēc Rīgā šogad bija īpaši daudzveidīga starptautiska programma.

Vērienīgs, dažādos starptautisko festivālos novērtēts vides objekts skatāms Bastejkalnā – Museum of the Moon jeb "Mēness muzejs" ceļojoša instalācija, kas ir septiņus metrus augsts, ar gaisu pildīts, izgaismots Mēness modelis, uz kura attēlots precīzs NASA Mēness virsmas satelītuzņēmums mērogā 1:500 000.

Savukārt Francijas radošās apvienības ''Ateliers du Bout de la Cale'' projekts ''Aquatic Life'' jeb "Ūdens pasaule" Esplanādē bija vairāku mākslinieku īpaši Rīgas "Baltajai naktij 2017" radīts grafisks un muzikāls rondo, kas skatītājus aizvedīs tintes un zīmuļa uzburtā ceļojumā izsapņotu zemju, debesu un jūru kartēs.

 

Tāpat varēja izvēlēties īpašu tramvaja maršrutu, kuru izveidoja jaunie mākslas un dizaina talanti no Rīgas Dizaina un mākslas vidusskolas. Savukārt Centrālajā  stacijā Igaunijas zinātnes centrs "AHHAA" piedāvāja radošās darbnīcas un zinātnes šovus, aicinot izzināt aizraujošus dabaszinātņu noslēpumus.

Brīvības bulvārī jebkurš interesents varēja ieiet kastē un ienirt mākslinieces Agneses Melbārdes futūristiskajos mākslas objektos. Māksliniecei izdevies izveidot augstas kvalitātes darbus, izstrādātus sarežģītā fluorescences tehnikā, kas rada 3D ilūziju.

"Tas viss ir radies tādā ielas mākslas stilā, ar neona grafiti un tādas četru plakņu gleznā. Neons tāpēc, ka man patīkas zemūdens pasaule. Kādreiz snurklēju un redzēju tās zivtiņas, un man likās, ka tas ir tik fantastiski, neaptverami skaisti. Gribējās visu to skaistumu arī iznest ārā un mēģināt uzgleznot," atzina māksliniece.

Dažus "Baltās nakts" mākslas objektus vēl ir iespējams aplūkot arī svētdien, 10. septembrī.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti