Kultūras ziņas

"Retrīts" – spokaina komēdija par Jaungada sagaidīšanu

Kultūras ziņas

Surdo tulkojums. Kultūras ziņas

Liepājas muzejā atklāj gleznotāja Ata Jākobsona darbu izstādi

FOTO: Liepājas muzejā atklāj gleznotāja Ata Jākobsona darbu izstādi

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 1 gada.

"Savos jaunākajos darbos un droši vien vispār savos darbos es mēģinu notvert netveramo pasauli, to, kas ir aiz," par Liepājas muzejā atklāto izstādi saka mākslinieks Atis Jākobsons. Izstādē eksponēti mākslinieka šogad tapušie darbi – uz vienas no gleznām, pēc Jākobsona sacītā, atklāšanas dienā pat krāsa neesot īsti nožuvusi.

Mākslinieks Atis Jākobsons savās radošajās gaitās jau reiz bija atceļojis uz Liepāju – pērn viņš piedalījās Karostas festivālā, daļu vasaras nodzīvojot ūdenstornī un tur gleznojot. Izstāde muzejā ir mākslinieka pirmā atrādīšanās Liepājas publikai. Un tā padevusies spilgta un krāsaina.

"Tas vēstījums droši vien ir par tādu dzīvesprieka meklēšanu, satikšanu un atrašanu sevī un pasaulē. Kaut kā vērojot to, kas notiek visapkārt un cik daudz cilvēki sāk ieslīgt vēl lielākās depresijās, man šķiet, ir svarīgi saglabāt to iekšējo mieru un pozitīvu skatu uz pasauli, un viennozīmīgi tas ir par krāsu. Krāsa kā frekvence, krāsa kā dziedinošs, attīrošs elements, un tā vēlme būt krāsu pasaulē pretēji melnbaltajai pasaulei, kas varbūt dominē," skaidro Jākobsons.

Liepājas muzeja ārējo sakaru koordinatore Linda Rozentāle-Roze stāsta: "Mēs esam priecīgi, ka beidzot Ata darbi ir šeit. Un patiesi esam lepni. Un arī šajā īpašajā Ziemassvētku gaidīšanas laikā, šajā brīnumu laikā redzēt šos meditatīvos darbus, ko, es domāju, Atis arī ir radījis ar tādām īpašām sajūtām, ar īpašu dvēseles stāvokli, un tie ļoti iederas arī šajā laikā."

Izstādi apmeklēja mākslinieks Pēteris Rubezis, kurš pauž: "Kaut kas tāds dvēseliski tuvs. Tas ir plašāk, nekā personības, plašāk par ego, tas ir kaut kas vairāk par to, kas mūs visus vieno. Kaut kas no dvēseliskās pasaules un tāda plaša sajūta, plaša, sirsnīga, ļoti, ļoti gaiša sajūta, un tā ļoti dzīvespriecīga, pilna ar tādu dievišķo, sakrālo enerģiju, dzīvības enerģiju, mīlestību."

Atis Jākobsons dzimis Bauskā, dzīvo un strādā Rīgā. Latvijas Mākslas akadēmijas Glezniecības nodaļā 2010. gadā ieguvis maģistra grādu. Papildinājis savas zināšanas Mančestras Metropolitēna universitātē Lielbritānijā, kā arī strādājis rezidencēs Berlīnē, Parīzē un Mursijā. Mākslinieks vairākkārt nominēts Purvīša balvai, tostarp šogad ekspertu nomināciju Purvīša balvai saņēmis par personālizstādi Padures muižā. Izstāde Liepājas muzejā būs apskatāma līdz 26. februārim.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti