FOTO: Ciklā «Iekļaujošās otrdienas» nodarbība veltīta dabas, ainavu un augu dzīves atspoguļojumam mākslā

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 1 gada.

Latvijas Laikmetīgā mākslas centra (LLMC) sadarbībā ar Rīgas pašvaldības Kultūras iestāžu apvienības izstāžu zāli "Rīgas mākslas telpa" tika atklāta izstāde "Dekoloniālās ekoloģijas". Izstādē norisinās arī plaša publiskā programma, kas veltīta pieejamības un sociālās iekļaušanas, kā arī ekoloģiskās ilgtspējas jautājumiem. Tā ietver gan nodarbības un radošās darbnīcas ar māksliniekiem un vides pieejamības ekspertiem, gan diskusijas ar dažādu vides nozaru un dabas aizsardzības speciālistiem par cilvēka un dabas attiecībām, informēja LLMC.

Šo otrdien, 15. novembrī, norisinājās pirmā no mākslas zinātnieces Ievas Rosnes organizētā nodarbību cikla "Iekļaujošās otrdienas: "Ceļojums mākslas pasaulē"" nodarbībām. Šīs nedēļas tēma: Dabas, ainavu un augu dzīves atspoguļojums pasaules un Latvijas mākslas vēsturē.

Kopskaitā paredzētas trīs nodarbības (15.11., 22.11., 29.11.), kuru laikā apmeklētāji tiek iepazīstināti ar to, kā izstādē aplūkotās tēmas un jautājumi, kas skar sabiedrību, dabu un ekoloģiju, atspoguļoti mākslā dažādos laikmetos.

Nākamā nodarbība paredzēta jau 22. novembrī pulksten 16.00 Rīgas Mākslas telpā, un šīs prezentācijas tēma ir "Kara notikumu atspoguļojums mākslā".

Uz nodarbībām īpaši aicināti cilvēki ar intelektuālās attīstības traucējumiem un viņu ģimenes.

Dalībai katrā nodarbībā lūgums iepriekš pieteikties, rakstot uz e-pasta adresi [email protected] vai sazinoties pa tālruni 29466966.

Vairāk informācijas par izstādes "Dekoloniālās ekoloģijas" publisko programmu Latvijas Laikmetīgās mākslas centra mājaslapā.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti