FOTO: Atklāta gleznotājas Kristīnes Rublovskas personālizstāde

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 4 gadiem.

Piektdien, 1. novembrī, Latvijas Mākslas akadēmija (LMA) sadarbībā ar “Semarah Hotels” dizaina viesnīcā “Grand Poet Hotel” atklāja jau piekto mākslas darbu izstādi. Šoreiz ikvienam interesentam ir iespēja iepazīties ar LMA šī gada absolventes Kristīnes Rublovskas darbiem personālizstādē “Būtnes”, paziņojumā medijiem informē organizatori.

“Iedvesmu saviem darbiem smeļos dabā un cilvēkos, jo gleznoju to, ko redzu, tikai pārveidoju to savā skatījumā. Tā kā man pašai ļoti svarīga ir detalizācija un materialitāte, es tiecos atspoguļot taktilo jeb taustes pieredzi. Vietām laukumi atgādina pūkainu audumu, vietām nolasās dabas formas, zāles stiebri, dzīvnieku kažoki. Kopumā izstādes darbi ir mazliet mistiski stāsti ar līdz galam nenolasāmu sižetu, kurā atstāta vieta skatītāja brīvai interpretācijai,” aicinot apmeklēt galeriju, stāsta gleznotāja Kristīne Rublovska.

Latvijas Mākslas akadēmijas asociētā profesore, gleznotāja Vija Zariņa jaunās mākslinieces darbus raksturo kā emocionālus, dziļus un skaistus: “Man bija tas prieks būt Kristīnes maģistra darba vadītājai. Jau sākotnēji Kristīnes mākslas darbos ievēroju zīmēšanas prasmes, krāsu izjūtu un mīlestību pret smalkām detaļām, savienojot visu personīgā stāstā.

Savu stāstu māksliniece spēj uzburt ar pārliecību un prasmēm.”

Kristīne Rublovska dzimusi 1986. gadā. Glezniecības studijas aizsākusi LMA (2013–2017), vispirms studējot un iegūstot bakalaura grādu Tekstilmākslā, bet maģistrantūras studijas turpinājusi LMA (2017–2019) Glezniecības nodaļā un šogad to absolvēja. Māksliniecei ir uzsākta sadarbība ar citu mākslas nozaru pārstāvjiem dažādos projektos, piemēram, horeogrāfiem, radot scenogrāfijas un kostīmus. Rublovskas darbi ir izstādīti daudzviet Latvijā, kā arī ārpus tās, piemēram, Igaunijā un Baltkrievijā, bet “Grand Poet Art Collection” ir viņas pirmā personālizstāde Rīgā. 

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti