Forma seko apziņai – notiks Uģa Albiņa personālizstāde «Rumolda Parks»

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 2 gadiem.

No 22. septembra līdz 3. oktobrim kultūrtelpas “Tu jau zini kur” Mazajā zālē būs apskatāma Uģa Albiņa personālizstāde “Rumolda Parks”, informēja rīkotāji.

"Izstādi caurvij centieni rast risinājumus uz autora radītām problēmām, izmantojot paņēmienus, kas tiek pielietoti inženierijas un dizaina industrijā. Iedvesmojoties no estētikas, kas sastopama sadzīvē un rūpnieciskajā vidē, mākslinieka radītās konstrukcijas ļauj no abstraktām pozīcijām palūkoties uz dekonstruktīvisma arhitektūras skolā kritiski vērtēto louzungu “forma seko funkcijai”. Transformējot šo principu uz ilgtspējīgāku interpretāciju “forma seko apziņai”, mākslinieks aicina palūkojoties uz dizainu ne tikai kā uz priekšmetisko vidi, bet arī attiecību modeļiem starp cilvēkiem un objektiem telpā," vēstīts izstādes pieteikumā.

Uģis Albiņš (1988) ir absolvējis Latvijas Mākslas akadēmijas Vizuālās Komunikācijas nodaļu, iegūstot maģistra grādu. Otro maģistra gadu pavadījis KASK Fine Arts nodaļā (School of Arts Ghent). Profesionāli darbojies kā 3D mākslinieks un dizaineris, un kopš 2016. gada aktīvi piedalās laikmetīgās mākslas izstādēs un pasākumos. 

Uģa Albiņa izstāde ir kārtējais notikums kultūrtelpas “Tu jau zini kur” īstenotajā mākslas izstāžu programmā “Artefaktu dekonstrukcijas”. Cikla ietvaros laikā no septembra līdz novembrim būs apskatāmas kopumā četru mākslinieku – Kristiānas Marijas Sproģes, Uģa Albiņa, Sabīnes Verneres un Kristīnes Krauzes-Sluckas – personālizstādes. Ņemot par pamatu vasaras sezonā īstenoto izstāžu sēriju, kas tika veltīta dažādu eksistējošu konstrukciju apzināšanai, izstādes vadmotīvs ir aicinājums šīs konstrukcijas izjaukt un pārrakstīt, piešķirot tam citu struktūru un funkcionalitāti, norādīja rīkotāji.

Izstāde apskatāma trešdien, ceturtdien un piektdien no pulksten 16.00 līdz 21.00 un sestdien, svētdien laikā no pulksten 12.00 līdz 21.00 Tallinas ielā 10-3.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti