Festivāls «Ūdensgabali» arī šogad iepazīstinās ar globālajām tendencēm video mākslas pasaulē

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 2 gadiem.

Turpinot vairāk nekā 20 gadu ilgo tradīciju, arī šovasar Starptautiskā laikmetīgās un video mākslas festivāla "Ūdensgabali" ietvaros AB dambī no 7. jūlija līdz 15. septembrim katru trešdienas vakaru būs iespēja iepazīt globālās aktualitātes un jaunākās tendences video mākslas pasaulē, kā arī gūt vispārēju priekšstatu par tās plašajām izpausmēm, informēja mākslas centra "Noass" pārstāvji. 

Festivālu veidos 11 atsevišķu notikumu sērija, kas sāksies ar Starptautiskā Oberhauzenes īsfilmu festivāla izlasi 7. jūlijā pulksten 19.00.

Sadarbībā ar partnerfestivāliem ir tapusi īpaši festivālam "Ūdensgabali" veidota programma, kas ik nedēļu atklāsies video mākslas izlašu skatēs ar papildinošu ievadlekciju. Programmu veidos izlases no tādiem ievērojamiem festivāliem kā Japānas Mediju mākslas festivāls, "ARS Electronica", Starptautiskais Oberhauzenes īsfilmu festivāls un "AG Kurzfilm", savukārt pirmo reizi festivāla programmā iekļauta arī izlase no Somijas Turku Video mākslas festivāla, kā arī īpaši veidotas video izlases no "SPLIT" festivāla Serbijā un "SIMULTAN" Rumānijā.

Kā komentēja festivāla "Ūdensgabali" programmas veidotāja, mākslas vēsturniece Sandra Ķempele: "Šie festivāli uz globālo tendenču fona vairāk akcentē vietējās video mākslas kontekstu – Ziemeļeiropas un Austrumeiropas video mākslas darbus  –, kas ir "uzauguši" ārpus rietumnieciskajām video mākslas tradīcijām un kontrastē saturiski, tehniski un estētiski.

Šo festivālu izlašu apkopojums ir veidots, lai paplašinātu priekšstatus par to, cik daudzveidīga ir laikmetīgā video māksla, aicinot arī paturēt prātā vietējos kontekstus."

Savukārt 15.septembrī festivālu "Ūdensgabali" noslēgs programma, kurā apvienoti darbi no Latvijas video mākslas arhīva.

Filmas tiks rādītas oriģinālvalodā ar angļu subtitriem, un ieeja video mākslas seansos ir bez maksas. Festivāls tapis ar Rīgas domes atbalstu.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti