Festivāls «Survival Kit» norisināsies arī Zviedrijā

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 9 gadiem.

No 20.septembra līdz 19.oktobrim laikmetīgās mākslas festivāls "Survival Kit" pirmo reizi pastāvēšanas vēsturē norisināsies arī ārpus Latvijas, proti, Zviedrijas pilsētā Ūmeo, kas šogad ir otra Eiropas kultūras galvaspilsēta.

"Survival Kit" festivāls Ūmeo ar laikmetīgās mākslas palīdzību cenšas aktualizēt ekoloģijas, ekonomikas un cilvēces izdzīvošanas tēmas.

"Survival Kit" festivālā Ūmeo piedalīsies vairāk nekā 30 mākslinieki un mākslinieku apvienības no dažādām valstīm, tostarp arī Kaspars Lielgalvis no Latvijas. Festivāla rīkotāji uzsver, ka vēlas pārkāpt ierastos mākslas uztveres veidus, likt skatītājiem reflektēt par potenciālajiem nākotnes scenārijiem un rosināt jauna veida domāšanu attiecībā uz individuālo un sabiedrības kopīgo attīstību.

Sadarbībā ar Latvijas Laikmetīgās mākslas centru un kuratori Solvitu Kresi paralēlu festivāla norisi Ūmeo rīko galerija "Verkligheten", laikmetīgās mākslas un vizuālās kultūras muzejs "Bildmuseet", organizācija "Vita Kuben" and Ūmeo Mākslas akadēmija.

Galeriju "Verkligheten" vada 12 Ūmeo mākslinieki. Viņi norāda, ka iecere veidot "Survival Kit" satelītpasākumu Ūmeo radās jau 2009.gadā, apmeklējot pirmo festivālu Rīgā.

Kā jau vēstījām, Rīga notiekošā Survival Kit 6" tēma ir "Utopiskā pilsēta". Šogad festivāls notiek no 4. līdz 27.septembrim Vāgnera zālē un bijušajā tekstilfabrikā "Boļševička".

Centrālās Ūmeo festivāla norises vietas ir "Verkligheten", "Vita Kuben" un "Trailer Gallery",  paralēli izmantojot arī neordināras mākslas eksponēšanas vietas, pamestas telpas un marginālas pilsētas zonas. Festivālā iekļauta arī muzikālo performanču, semināru un filmu programma.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti