Rīta Panorāma

Covid-19 Latvijā. Telefonsaruna ar Saeimas deputātu Māri Kučinski

Rīta Panorāma

Skype saruna ar dziedātāju Ievu Kerēvicu

Akcija "Apglezno un nobildē arī Tu savu paskastīti!" Telefonsaruna ar Tiju Auziņu

Festivāls «Bildes» akcijā aicina apgleznot un rotāt pastkastītes

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 3 gadiem.

Mūzikas un mākslas festivāls “Bildes” aicina ikvienu saglabāt možu garu un nedaudz "izkrāsot" savu ikdienu, piedaloties akcijā “Apglezno un nobildē arī tu savu pastkastīti!”, tādējādi kļūstot par festivāla neklātienes dalībnieku.

Ideja par pastkastīšu apgleznošanu aizsākās jau pērn un turpinās arī šogad – festivāla 35. jubilejas gadā.

Akcijā ikviens privāto pastkastīšu īpašnieks kopā ar bērniem un citiem ģimenes locekļiem tiek aicināts radoši izdaiļot savas piemājas pastkastītes, padarīt tās krāsainas un īpašas, lai atjaunotā pastkastīte kļūtu par mājas vizītkarti un arī par oriģinālu vides objektu.

Pastkastītes izrotāšanai var izmantot jebkādus materiālus un tehnisko izpildījumu – gleznošanu, kalšanu, kokgrebumu veidošanu, šūšanu, klūgu pīšanu, kolāžu veidošanu.

Pēc tam pastkastīte jānofotografē labā kvalitātē gan tuvplānā, gan reālajā vidē un attēli līdz 10. septembrim jānosūta uz [email protected], iekļaujot darba autora vārdu un uzvārdu, vecumu, pastkastītes adresi, kā arī mākslas darba nosaukumu un īsu stāstu par radošo ideju.

Interesantāko darbu autoriem paredzētas arī balvas, taču festivāla “Bildes” rīkotāja Tija Auziņa LTV raidījumā “Rīta Panorāma” uzsvēra, ka akcijas uzdevums ir vairot prieku. Viņa arī atklāja, ka interesantākos darbus atlasīs festivāla “Bildes” mūziķi un mākslinieki, un tos varēs apskatīt festivāla mājaslapā, kur jau pašlaik redzami iepriekšējā gada spilgtākās pastkastītes.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti