Festivāla «Bildes» mūziķi nometnē veido mākslas darbus izstādei «Sēta»

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 9 gadiem.

Tradicionālā mūzikas festivāla „Bildes” radošā vasaras nometnē valdīja svelme, bet radošais noskaņojums ņēma virsroku par dienas karstuma raisīto laiskumu. Šī gada nometnē top darbi izstādei „Sēta”.

Aktieris Varis Vētra stāsta par sava darba ideju: „Tā sēta ir cilvēka miera osta: cilvēki dzīvo un mirst, un atkal dzīvo un mirst. Un īstenībā neviens nezina, kā riktīgi ir jādara, bet tas, ka tā sēta, māja, zeme un mīlestība, kas saistās ar tuvākajiem, ir svarīgākā mums, lai kur atrastos.”

Mūziķu un mākslinieku apgleznotā žoga krāšņos fragmentus varēs aplūkot rudenī, kad mūziķi Kongresa namā pulcēsies festivālā „Bildes”.

"Bildes" ir ikgadējais festivāls, kas apvieno Latvijas džeza, roka, folka un citu visdažādāko žanru un stilu mūziķus, iepazīstina klausītājus ar Latvijas mūzikas aktualitātēm, tieši festivālam sagatavotiem projektiem. Tāpat tas rosina mūziķu jaunradi tēlotājmākslā un dod iespēju māksliniekiem piedalīties muzikālos priekšnesumos.

Festivāla norisē ik gadus piedalās radošo profesiju pārstāvji – arhitekti, fotogrāfi un žurnālisti, kā arī mūziķu bērni.

"Bildes" pirmo reizi notika 1985. gadā Rīgas Politehniskā institūta Studentu klubā Anglikāņu baznīcā. Sākotnēji bija iecerēts pasākumu veidot tikai kā mūziķu mākslas darbu izstādi un mākslinieku koncertu, bet jau otrajā festivāla gadā tas pārtapa par plašu muzikālu pasākumu.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti