Kultūras ziņas

Kultūras galvaspilsētas gadu atklās ar Vāgnera operu

Kultūras ziņas

Šodien Rūdolfa Minga filmas pirmizrāde kinoteātrī

Edītes Pauls-Vīgneres personiskais teātris Dailes teātrī

Edīte Pauls-Vīgnere izstādes atklāšanā: Mans sapnis ir piepildījies

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 10 gadiem.

"Mans sapnis ir piepildījies," izstādes „Teatrālās tekstīlijas. Edītes Pauls-Vīgneres personiskais teātris" atklāšanā uzsver tekstilmāksliniece Edīte Pauls-Vīgnere.

Dailes teātrim šī ir notikumiem pārbagāta nedēļa. Kā vēstīts, trīs pirmizrādes un mākslinieces Edītes Pauls-Vīgneres personiskā teātra atklāšana teātra "Mākslas telpā", kurai dots nosaukums "Brīvības 75". Māksliniece radījusi jaunu teātra stilu, žanru vai, ja skatītāji gribēs, varēs izdomāt savu nosaukumu daudzajiem sieviešu tēliem, kas atdzīvojas tekstīlijās.

Brālis un māsa. Šis notikumus nebūtu iespējams, ja māsa nebūtu kautrīgi izteikusi vēlmi kaut kur sarīkot savu jubilejas izstādi un ja brālis nebūtu to sadzirdējis un kļuvis par galveno izstādes iedvesmotāju un atbalstītāju, neslēpjot, ka no šīs mākslas viņš tomēr neko nesaprot.

Man simpatizē, ka izstāde ir tuvu teātrim," norāda mākslinieces brālis Raimonds Pauls. "Visa mūsu dzīve ir liels teātris. Kādas tik mēs lomas nespēlējam, bet teātris tas ir."

Par māsas lomu Raimonds Pauls saka, ka neesot tā optimistiskākā.

Izstādes atklāšana savā ziņā ir brāļa un māsas atkalsastapšanās pēc septiņdesmit gadiem, kad brālis spēlē klavieres un māsa rāda priekšnesumu, ne gluži kā toreiz skolā – skaita dzejoli, bet ir radījusi veselu personisko teātri ar nosaukumu "Teatrālās tekstīlijas".

Mums tagad ir īpatnēja attieksme pret mākslu. Visu laiku uzsver laikmetīgo. Es jau arī esmu laikmeta cilvēks. Labi, es biju padomju cilvēks vienu laiku, bet tagad esmu sava laikmeta cilvēks un strādāju ar tiem materiāliem, ko šodien ražo, un attēloju šodienas notikumus," uzskata tekstilmāksliniece Edīte Pauls-Vīgnere.

Liderīga sieviete, sieviete dzejniece, sieviete māksliniece, sieviete puķe, sieviete zvaigzne, pērles, pērlītes, izšuvumi, augļi un kas tik vēl ne!

Mākslinieces tekstīlijas teātrī uzmirdz kā pirmoreiz, lai arī pirmoreiz izstādītas jau 2008.gadā Dekoratīvās mākslas un dizaina muzejā, tomēr tikai šeit, teātra īpašajās gaismās un noskaņās, tās uzmirdzot pa īstam, ir sajutusi to autore

Mans sapnis ir piepildījies, jo gaismas un audumi – tā ir burvīga saspēle. Ja tās nav, audums ir miris, tas nedzīvo. Šeit tas dzīvo, un tas man ir liels gandarījums," uzsver māksliniece Edīte Pauls-Vīgnere.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti