Dzīve pirms interneta: Attiecības ar «Moskvich-407»

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 6 gadiem.

Izstādē „Tev ir pienākušas 1243 ziņas. Dzīve pirms interneta. Pēdējā paaudze" Andrejs Strokins piedāvā viņa rokās nonākušu diapozitīvu arhīvu, caur kuru var ielūkoties kādas ģimenes un tās draugu loka dzīvē. Daļā no ģimenes ainām prominenti klātesošas ir attiecības ar automašīnu “Moskvich-407”.

Latvijas Nacionālajā mākslas muzejā no 8. decembra līdz 4. februārim Latvijas Laikmetīgās mākslas centrs organizē izstādi „Tev ir pienākušas 1243 ziņas. Dzīve pirms interneta. Pēdējā paaudze”. Tā vēstīs par neseno pagātni, kad sevis paša un citu meklējumi notika analogā, nevis digitālā vidē.

Atradumu – vairākas tējas kārbas ar kādas ģimenes diapozitīviem – fotogrāfam un kolekcionāram Andrejam Strokinam piedāvā kāda Rīgas grāmatu antikvariāta īpašniece.

Uzņemti laikā no 20. gadsimta 60. gadiem līdz Brežņeva ēras beigām, tie ļauj ielūkoties kādas ģimenes un tās draugu loka dzīvēs.

Daļā no ģimenes ainām prominenti klātesošas ir attiecības ar automašīnu “Moskvich-407”, valsts reģistrācijas numurs “ЛАВ 74-24”.

Diapozitīvu arhīva apjoms raisa vēlmi atrast starp attēliem tēmu musturus, tolaik vēl neapzinātus, bet kameras nolasītus laikmeta atslēgvārdus. Pieticīgākā versijā – pamanīt ikdienības poētiku.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti