Džemmas Skulmes «Krāsas garša» būs skatāma Liepājas koncertzālē

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 6 gadiem.

Piektdien, 26.maijā, pulksten 17.00 „Lielais dzintars“ notiks izcilās latviešu gleznotājas Džemmas Skulmes jaunāko darbu izstādes "Krāsas garša" atklāšana Liepājas koncertzāles mākslas telpā "Civita Nova", un bez ieejas maksas būs skatāma līdz 30.jūlijam.

Izstāde "Krāsas garša" ir iespēja iepazīties ar visjaunākajiem Džemmas Skulmes darbiem. Izstādē skatāmās gleznas ir krāsas vieliskuma un abstrakta simbolisma “izgaršošana” un pārsteidz ar radošo uzdevumu vērienu, stāsta rīkotāji.   

Māksliniece atzīst, ka darbi tapuši, izbaudot "to labo, meditatīvo sajūtu, kas rodas, satiekoties ar krāsu". Vienlaikus gleznas radušās kritiskā dialogā ar pašas Skulmes līdzšinējo veikumu un ar moderno glezniecību plašākā skatījumā.

"Tā ir pretestība pret tiem smukajiem, labajiem paņēmieniem", komentē māksliniece.

Atsevišķus stāstus izstādē veido 2015. gadā gleznotas ekspresīvas neodadaistiskas princeses, karalienes un bērni, kā arī agrāk tapušas kolāžas. Ekspozīciju papildina kolāžās izmantotie materiāli no mākslinieces arhīva, kas atklāj vēl kādu Džemmas Skulmes ampluā.

Jau ziņots, ka Džemmas Skulmes izstāde “Krāsas garša” 6. janvārī tika atklāta Cēsu izstāžu namā, bet pērn bija skatāma Mākslas stacijā "Dubulti".

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti