Kultūras ziņas

Sirmgalvji nodod amatu prasmes

Kultūras ziņas

Komponista Uģa Prauliņa jubilejas koncerts

Atklāj Mākslas Vasaras māju

Durvis ver Kalnciema ielas vasaras māja

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 6 gadiem.

Atklājot vasaras sezonas izstāžu sēriju, 15.jūnijā Kalnciema kvartālā durvis ver fonda “Mākslai vajag telpu” vasaras māja. Šis gads veltīts vienam no Latvijas laikmetīgās mākslas performanču meistariem Andrim Grinbergam. Kā pirmais vasaras mājā portretu izstādi atklās fotomākslinieks Andrejs Grants.

Gleznotāja Maija Tabaka reiz nosaukusi Andri Grinbergu par vienu no “lielākajiem sabiedrības bīdītājiem, kurš ar savām oriģināli ekstravagantajām idejām ir iespaidojis veselus sabiedrības slāņus". Fotogrāfs Andrejs Grants, iespaidots no Andra Grinberga radošajiem meklējumiem, fotografēties viņam piedāvāja 1980.gadu sākumā.

"Andris vienmēr ir uz skatuves! Un redz sevi arī no malas, un kā fotogrāfam man tas bija vieglāk, jo lielā mērā kadra režisors ir viņš pats," saka fotogrāfs Andrejs Grants.

Andrejs sekot Andra Grinberga un viņa radošo sekotāju gaitām sāka laikā, kad domāt un izskatīties atšķirīgi Latvijā skaitījās drosmīgi.

"Fons bija salīdzinoši ļoti pelēcīgs daudzās nozīmēs, un Andris un viņa loks, tās bija tādas personības, kuras uz tās pelēcības ļoti izcēlās," turpina Andrejs Grants. "Būt tādam kā Andrim, kurš dzīvo savu dzīvi un dzīvo tā, kā viņš grib, bija lielāks izaicinājums nekā tagad. Viņš ir inspirētājs, viņš ir provokators, režisors. Daudz epitetu var minēt. Bet galvenais, ka viņš atraisa ar savu attieksmi pret dzīvi, tādu neartikulētu, neordināru, viņš arī atraisa apkārtējos."

Vasaras mājas izstāžu sērija “Ārup. Andris Grinbergs”, kurās ar savām vīzijām par Andri Grinbergu piedalīsies latviešu mākslinieki un tiks rādīta Andra Grinberga filmu triloģijas noslēdzošā daļa “Time”, turpināsies līdz augusta beigām.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti