Rīta Panorāma

Lindas Leen jaunākais singls "Blue Monday"

Rīta Panorāma

ES Covid-19 dēļ neslēgs robežas

Durvis ver Covid-19 dēļ uz laiku slēgtā Ufici Galerija

Durvis ver Covid-19 dēļ uz laiku slēgtā Ufici galerija Florencē

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 3 gadiem.

Itālijas pilsētā Florencē atvērta Covid-19 pandēmijas dēļ uz laiku slēgtā  Ufici galerija. Tās apmeklētājiem būs jāievēro sociālā distancēšanās un stingri profilakses pasākumi.

Viens no pasaules slavenākajiem muzejiem tika slēgts novembra sākumā Covid-19 straujās izplatības un valdības noteikto ierobežojumu dēļ. Patlaban epidemioloģiskā situācija ir nedaudz uzlabojusies. Varas iestādes un kultūras iestāžu vadītāji cer šādā veidā atbalstīt tūrisma industriju. Eksperti aprēķinājuši, ka ierobežojumu dēļ kopējie zaudējumi Florencē bija 15 miljardi eiro.

Ufici galerijas darbinieki īsteno stingrus epidemioloģiskos pasākumus – pie ieejas ir novietots cilvēka ķermeņa temperatūras mērītājs, telpās izvietoti dezinfekcijas līdzekļi, bet uz grīdas ir distancēšanās atzīmes. Muzeju var apmeklēt ierobežots cilvēku skaits, un apmeklētājiem obligāti jāvalkā sejas maskas.

Ufici galerija ir populārākais muzejs Itālijā, un to aizpērn apmeklēja četri miljoni cilvēku. Tajā ir apskatāmi daudzu vecmeistaru, tai skaitā Botičelli, da Vinči un Mikelandželo, darbi.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti