Dubultu stacijā skatāma Aspazijai veltīta izstāde «Tikums un netikums ir tikai krāsas»

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 8 gadiem.

Mākslas telpā "Dubulti" no 12. decembra līdz 2016. gada 14. februārim apskatāma Aspazijai veltīta izstāde “Tikums un netikums ir tikai krāsas”, kurā eksponēti 2015. gadā radīti mākslinieku Aijas Zariņas, Armīna Ozoliņa, Jāņa Indāna un Eimanta Ludaviča (Lietuva) darbi, lsm.lv pavēstīja izstādes veidotāji.

Izstādē aplūkojams Aijas Zariņas piecu darbu poliptihs, kas balstīts Aspazijas agrīnās poēmas “Saules meita” (1893) motīvos, "Vai piedot pāridarītājam ir vājuma vai spēka tikums?".

Jānis Indāns fotokolāžu ciklā “Trimdas slāņi” pievēršas trimdai kā apziņas stāvoklim, kas veidojas kā ārējās un iekšējās pasaules konfrontācijas sekas.

Armīna Ozoliņa instalāciju “Atpūta”, “Rotaļlietas”, “Vallenšteina dārzs” šķietami dīkais, bezrūpīgais vēstījums glabā neizrunāta konflikta, pagātnē notikušas nodevības atrisinājuma gaidas. Tapis arī jauns Aspazijas portrets “Vērotāja”.

Eimanta Ludaviča darbi “Aitas”, “Brieži” un “Krucifikss” sasaucas gan ar Aspazijas daiļradē nozīmīgo un atkārtoti interpretēto pasaules glābšanas tēmu, gan domājamā glābjamā – indivīda, pūļa, cilvēces – vērtības jautājumu. Eksponētajos darbos atkārtojas caurspīdīguma, dubulta lasījuma, redzamās īstenības neskaidro robežu tēma, netīšas un gribētas pārprotamības un vilšanās motīvi.

Izstāde ir daļa no Latvijas Rakstnieku savienības īstenotā Aspazijas un Raiņa jubilejas gada programmas “Pastāvēs, kas pārvērtīsies!”.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti