Dimzas-Dimmes izstāde: Personīgs stāsts par holokaustu

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 8 gadiem.

Izzināt Latvijas vēsturi caur mākslinieces Diānas Dimzas-Dimmes ģimenes stāstu svētdien var Žaņa Lipkes memoriālā Ķīpsalā.

"Stāsts ir par manu mammu, kas bija ļoti, ļoti vienkārša. Viņa piedzima savai ebreju mammai, bet kara laikā, pavisam maziņa būdama, nokļuva zvejnieku ģimenē, kas viņu kaut kādā brīdī izglāba no genocīda, kas bija vērsts no sākuma gan pret ebrejiem, gan čigāniem. Šī ģimene riskēja ar visu savu iedzīvi, ar visiem saviem bērniem," par savas vecmammas likteni stāsta Dimza - Dimme.

"Tā būs ekskursija ar mani kā izstādes autoru. Es mēģināšu no sākuma ļoti rūpīgi izstāstīt, kā tie darbi radušies, kāpēc viņi radušies. Man varēs uzdot pilnīgi jebkādus jautājumus, un es uz visiem mēģināšu atbildēt godīgi," stāsta māksliniece.

Radošo darbnīcu cikla „Rīgas salu bērni” ietvaros memoriālā būs iespēja satikt mākslinieci un kopā ar viņu doties ekskursijā pa viņas personālizstādi „Mirjama no Mangaļsalas”. Vēlāk apmeklētāji varēs piedalīties radošajā darbnīcā un izgatavot pēc mākslinieces oriģināldizaina veidotu auduma apdruku.

 

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti