Digitālās mākslas projekts «Apdzīvo ekrānu» savienos Rīgu un Berlīni

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 9 gadiem.

12. un 13.septembrī laika posmā no plkst. 20.30 līdz 01 kultūras vasarnīcā "Esplanāde 2014" notiks unikāls digitālās mākslas projekts "Apdzīvo ekrānu", kas veidos interakciju starp Rīgu un Berlīnes kultūras festivālu "Wedding-Moabit 2014". 

Neparastā video objekta mērķis ir pētīt dalībnieku kustības un to attālo auditorijas mijiedarbību. Projekta autoru Pola Sermona un Šarlotes Gouldas ideja ir rotaļīgā veidā iesaistīt sabiedrību "ielas un ekrānu apgūšanā". Tas tiek darīts izmantojot tehniskos jauninājumus spontānās interakcijās. Sermona projekta norises laikā atradīsies Berlīnē, savukārt Goulda veidos instalāciju Rīgā.

Projekta fonu veido virtuāla vide un animācijas - sākot ar vienkāršiem foniem, kas izgaismojas, līdz sarežģītām animācijām, spēlēm, 3D ielu mākslai.

Instalācija darbosies gan kā vienas vietas instalācija starp divām atsevišķām auditoriju grupām viena publiskā ekrāna priekšā, gan arī starp divām ģeogrāfiski attālām auditorijām pie atsevišķiem ekrāniem. Projektā izmantojot telemātikas tehniku, uz ekrāna tiks projicētas vienviet un dažādās pilsētās esošas auditorijas.

Pols Sermons ir vizuālās komunikācijas profesors Braitonas Universitātē, Lielbritānijā. Viņš ir izstrādājis virkni interaktīvi - telematiskās mākslas instalāciju, kas saņēmušas starptautisku atzinību. Šarlote Goulda ir digitālo mediju vecākā pasniedzēja Salfordas universitātē, Mākslas un mediju skolā un ir radījusi vairākas interaktīvās instalācijas pilsētu lielajiem ekrāniem, kas pēta lietotāja identitāti.

Gatavojoties rudenī gaidāmajam gaismas festivālam "Staro Rīga 2014", 12. un 13.septembrī no plkst. 18 līdz 1 kultūras vasarnīcā "Esplanāde 2014" varēs iesaistīties arī "Connecting Cities Network" virtuālajā spēlē "Urban Alphabets", kas ļaus papildināt urbāno alfabētu. Urbānā alfabēta burti kļūs par sastāvdaļu vienam no ikgadējā gaismas festivāla objektiem.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti