Diāna Īve galerijā «Daugava» izstāda «Romantiskos skatus»

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 10 gadiem.

Galerijā „Daugava” 19.martā tiks atklāta Diānas Īves darbu izstāde "La vue Romantique / Romantiskie skati”.

Diāna Īve (1978) ieguvusi Latvijas Mākslas akadēmijā (LMA) maģistra grādu tēlniecībā (2003) un maģistra grādu glezniecībā (2013). Māksliniece beigusi multivizuālās glezniecības meistardarbnīcu pie Alekseja Naumova un Kaspara Zariņa.

Varētu teikt, ka mans ceļš uz glezniecību bija mazliet līkumains, bet atceros - visiem jau no paša sākuma bija skaidrs, ka gleznošana man interesē visvairāk," atzīst Diāna Īve.

Māksliniece ir komponista Jāņa Ivanova mazmeita. Viņas tēvs bija pianists. Diāna jau no četru gadu vecuma tēva un vectēva vadībā sākusi spēlēt klavieres. Mūzika ar mākslu gājusi roku rokā.

Pērn Kultūras ministrijas rīkotā konkursā māksliniece ieguva iespēju divus mēnešus dzīvot un strādāt Parīzē. Francijā pavadītais laiks - Parīzes arhitektūra, ielas un laukumi - rosinājuši gleznot.

Francija ir neizsmeļams iedvesmas avots," teic Īve, stāstot, ka tagad plānojot gleznot Latvijas pavasara ainavas plenēros.

Viens no būtiskiem mākslinieces glezniecības motīviem ir koks.

"Koki dažreiz ir palīdzējuši nonākt pie dažādām atklāsmēm – apskaidrības koks, labā un ļaunā atzīšanas koks. Pateicoties kokiem, laika gaisīgā matērija kļūst redzama – tie ir senatnes noslēpumainie liecinieki. Tie prot skaitīt laiku, pieliekot katru gadu pa aplim," uzskata māksliniece.

Izstāde "Romantiskie skati" būs aplūkojami līdz 5.aprīlim.

 

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti