Daugavpils Rotko mākslas centrā atzīmēs Pēterdienu

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 5 gadiem.

Piektdien, 29.jūnijā, Daugavpils Marka Rotko mākslas centrā atzīmēs Pēterdienu. Šajā dienā Rotko centrā godina izcilā Daugavpilī dzimušā keramiķa Pētera Martinsona piemiņu un māksliniecisko veikumu.

Šobrīd mākslas centra kolekcijā ir aptuveni 470 Martinsona radīti keramikas darbi, 44 tušas zīmējumi un privātais arhīvs – vairāk nekā 2500 skiču, piezīmju, personīgo lietu un citu materiālu.

Nākotnē paredzēts, ka šo kolekciju pastāvīgi varēs aplūkot topošajā Pētera Martinsona mājā. Tā atradīsies kādreizējā Daugavpils cietokšņa pulvera noliktavas ēkā.

„Šī diena ir kā skaista tradīcija jau piecu gadu garumā, kad mūsu mākslas centra apmeklētājiem ir iespēja iepazīties ar keramiķa talantu dažādās aktivitātēs un viņa radīto darbu izstādēs. Šogad būs neparasta iespēja ikvienam apmeklētājam bez maksas ielūkoties parasti slēgtajās durvīs un apskatīt Pētera Martinsona kolekciju, kā arī iepazīties ar arhīvu, kas sastāv gan no fotogrāfijām, gan no piemiņas lietām, gan no video un audio materiāliem, kas ir nonākuši mūsu kolekcijā no Pētera Martinsona ģimenes,” pastāstīja Marka Rotko centra galvenā krājuma glabātāja Zane Melāne.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti