Daugavpils Novadpētniecības un mākslas muzejs pilsētas svētkos piedāvās jaunas izstādes un tiešsaistes aktivitātes

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 3 gadiem.

No 1. līdz 7. jūnijam Daugavpilī norisināsies dažādas aktivitātes, kas veltītas pilsētas 745. jubilejai. Pilsētas svētkos īpašu piedāvājumu sagatavojis Daugavpils Novadpētniecības un mākslas muzejs un Daugavpils Māla mākslas centrs, medijus informē muzeja pārstāvji.

Ņemot vērā ārkārtējo situāciju valstī, kas izsludināta saistībā ar Covid-19 izplatību, šogad Daugavpils pilsētas svētku programma atšķirsies no iepriekšējo gadu svētku norises. Gatavojoties Daugavpils 745. gadu jubilejas svinībām, Daugavpils Novadpētniecības un mākslas muzejs sarūpējis jaunas izstādes un tiešsaistes aktivitātes.

Ieskandinot pilsētas svētku nedēļu, jau no 1. jūnija muzejā būs apskatāma ceļojošā izstāde “Daugavpils +25+5”. Tajā apkopoti pilsētas dzīves spilgtākie mirkļi kopš Latvijas Republikas neatkarības atjaunošanas.

Savukārt no 5. jūnija apmeklētājiem būs pieejama izstāde “Daugavpils laiku lokos”, kas veltīta pilsētas 745. gadu jubilejai.

Muzeja speciālisti parūpējušies arī par virtuālo piedāvājumu. No 3. jūnija Daugavpils Novadpētniecības un mākslas muzeja mājaslapā, kā arī muzeja “Facebook” un “YouTube” lapās būs pieejama virtuālā radošā nodarbība “Radi pilsētai”, bet no 4. jūnija – virtuālā izstāde “Muzeja dārgumi”.

Arī Daugavpils Māla mākslas centrs piedāvās virtuālās aktivitātes. No 5. jūnija muzeja mājaslapā, kā arī centra “Facebook” un “YouTube” lapās būs pieejama virtuālā keramikas izstāde “TLMS “Latgale””, bet no 6. jūnija podnieku amata paraugdemonstrējumu video “Māls podnieku rokās”.

Savukārt 6. jūnijā Daugavpils pilsētas svētku programmā daugavpiliešiem un pilsētas viesiem iespējams bez maksas apmeklēt Daugavpils Novadpētniecības un mākslas muzeju kā arī Daugavpils Māla mākslas centra ekspozīcijas un izstādes.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti