Daugavpilī sākas Starptautiskais keramikas mākslas simpozijs

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 8 gadiem.

Otrdien, 18.augustā, Daugavpilī tiek atklāts Starptautiskais keramikas mākslas simpozijs "Ceramic Laboratory", kurā piedalīsies 18 mākslinieki no dažādām valstīm. Keramikas mākslinieku darbi būs aplūkojami Daugavpils Marka Rotko mākslas centrā.

Simpozijā "Ceramic Laboratory" piedalās 18 mākslinieki no Latvijas, Somijas, Spānijas, Ukrainas, Rumānijas, Turcijas, bet vistālāko ceļu mērojuši simpozija dalībnieki no Izraēlas un Ēģiptes. Divu nedēļu garumā viņi dalīsies pieredzē keramikas darbu veidošanā, kā arī radītos darbus vēlāk demonstrēs izstādēs.

"Simpozija ietvaros notiks vairāki pasākumi. Pirmkārt, tās ir divas izstādes - atklāšanas izstāde un noslēguma izstāde 29.augustā," par simpoziju stāsta tā rīkotājs un dalībnieks Valentīns Pečko.

"Otrajā nedēļā simpozija ietvaros notiks Otrais starptautiskais eksperimentālo apdedzināšanas tehnoloģiju festivāls, kura laikā keramiķi lasīs lekcijas par dažādām tēmām, notiks arī radošās darbnīcas un dažādu apdedzinājuma veidu demonstrējumi, kā arī noslēgumā ukraiņu mākslinieki atklās keramikas ugunsskulptūru," stāsta Valentīns Pečko.

 

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti