Daugavpilī norisināsies starptautiskais Latgales grafikas simpozijs

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 8 gadiem.

No 5. līdz 15.oktobrim ceturto reizi Daugavpilī norisināsies starptautiskais Latgales grafikas simpozijs, ko rīko Daugavpils Marka Rotko mākslas centrs sadarbībā ar Mākslu pedagogu apvienību. Grafikas simpozija mērķis ir radīt unikālus laikmetīgās grafikas darbus, veidojot starptautiskās komunikācijas platformu grafikas mākslas nozarēs.

Latgales grafikas simpozijs ir tikšanās, diskusija un radošs darbs Latgales kultūras telpā, kas vieno līdzīgi un atšķirīgi domājošos un strādājošos Latvijas un ārvalstu grafiķus. Simpozija vienojošā tēma šoreiz ir "Nauda", analizējot tās vērtību transformācijas laikā un telpā, tās varu un arī postu.

Ceturtajā starptautiskajā Latgales grafikas simpozijā piedalīsies 11 mākslinieki no Dānijas, Indijas, Itālijas, Latvijas, Lietuvas un Šveices: Anne Louise Blicher, Ann Kerstina Nielsen, Prasad Nikumbh, Alberto Balletti, Ieva Caruka, Dārta Hofmane, Jānis Murovskis, Rūdolfs Matīss Trops, Oksana Vronska, Žaneta Jasaitytė, Senso.

Grafikas simpozijs tiks atklāts 6.oktobrī plkst.16 Daugavpils Marka Rotko mākslas centrā. Atklāšanā būs iespēja satikt visus simpozija dalībniekus un piedalīties mākslinieku radošā darba prezentācijās. Simpozijā ir iespēja pieteikties dalībai grafikas meistarklasēs un apmeklēt tikšanās ar Latvijas un ārvalstu grafikas mākslas organizāciju un biedrību pārstāvjiem.

Simpozija noslēgumā, 14.oktobrī plkst. 16 Rotko centrā tiks atklāta ceturtā starptautiska Latgales grafikas simpozija izstāde "Nauda" un Latvijas Laikmetīgā mākslas centra ceļojošā izstāde.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti