Kultūras ziņas

Sākusies filmu pieteikšana "Lielajam Kristapam"

Kultūras ziņas

V. Celms: uzraksts Rīga ir bezgaumīgi degradēts!

10 valstu keramiķi Daugavpilī

Daugavpilī keramikas mākslas simpozijā pulcēsies desmit valstu pārstāvji

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 9 gadiem.

Daugavpils Marka Rotko mākslas centrā no 11. līdz 25.augustam norisināsies otrais Starptautiskā keramikas mākslas simpozija "Landescape/Ceramic Laboratory". Pasākumā 16 mākslinieki no desmit valstīm kopīgiem spēkiem radīs sava veida laboratoriju, kurā eksperimentēt un citam ar citu dalīties pieredzē dažādās keramikas apdedzināšanas tehnoloģijās.

 

Simpozijs tiks atklāts 12.augustā plkst. 16 Marka Rotko centrā ar izstādi - dalībnieku "vizītkartēm" mālā. Mākslinieku līdzi atvestie darbi būs pirmā iepazīšanās, liecinājums par individuālo rokrakstu, domu lidojumu un īpašo rokas pieskārienu, savukārt 14.augusta vakarā Rokto centrā notiks simpozija dalībnieku prezentācijas.

Rotko centra darbnīcās darbosies 16 mākslinieki no Baltkrievijas, Krievijas, Polijas, Čehijas, Luksemburgas,  Rumānijas, Turcijas, Gruzijas, Pakistānas un Latvijas.

"Es esmu ļoti laimīga un pateicīga, ka Daugavpilī notiek šāds simpozijs, jo pie manis ciemos atbrauks ciemiņi no Pakistānas, ļoti augstvērtīgi keramiķi no kaimiņu zemēm. Es varu tikai atnākt un paskatīties pāri plecam, kā viņi to dara, kāda ir viņu pieredze. Tā pieredze jau arī asimilēsies manī, jo es jau nevaru tā, kā viņi, bet es varu pārņemt viņu pieredzi. Es gaidu šo simpoziju," uzsver keramiķe, gleznotāja Una Gura.

Kā jau vēstījām, nozīmīgākā simpozija sastāvdaļa ir eksperimentālo apdedzināšanas tehnoloģiju festivāls, kas notiks no 20. līdz 23.augustam.

"Simpozija dalībnieki visi kopā izmēģinās dažādas keramikas apdedzināšanas tehnikas - gan tradicionālas, gan mazāk tradicionālas un ierastas, un paši skatīsies un brīnīsies, kas viņiem sanācis. Festivāla laikā notiks "Raku" diena, kurā tiks izmēģinātas dažādas Raku apdedzināšanas tehnoloģijas, tas notiks Daugavpils māla mākslas centra pagalmā sadarbībā ar biedrību "Baltic raku" un viņu ekipējumu visam procesam," stāsta simpozija organizators Valentīns Petjko.

Starptautiskā keramikas mākslas simpozija "Landescape/Ceramic Laboratory" galaprodukts būs keramikas darbu izstāde, kas tiks atklāta Nikolaja vārtos 23.augustā.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti