Daugavpilī izstādē vienkop savāktas rotaļlietas pieaugušām meitenēm

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 5 gadiem.

Keramikas mākslas centrā atklāta jocīga izstāde ar nosaukumu “Ar ko mīl spēlēties meitenes”.  Kā skaidroja ekspozīcijas kuratore, māksliniece Valda Mežbārde, šeit apkopotas rotaļlietas lielām un mazām meitenēm – lelles un rotas.

“Spēle ir brīnišķīgs stāvoklis, varbūt pat normāls cilvēka stāvoklis. Es savā mājā esmu izveidojusi īpašu rotaļu telpu, ko tādu mēģināju īstenot arī šeit. Nebaidies atgriezties bērnībā, gluži pretēji – tiecies pēc tā. Un tuvojas pavasaris – īstais laiks visādām rotaļām. Paskatieties uz dzīvniekiem!” teica Mežbārde.

Izstādē apskatāmās lelles ir tikai neliela daļa no Daugavpils Novadpētniecības un mākslas muzeja krājuma. Pagājušajā gadā pilsētas muzejs ieguva plašu ekspozīciju – 110 dažādu meistaru autorleļļu, tai skaitā pasaulslavenās Olgas Rīles, rīdzinieces Olgas Gudes, Veras Novakas, Tamāras Čudovskas – Baltijas ģildes galveno mākslinieku un rotaļlietu mākslinieku – autorlelles.

Tāpat pagājušajā gadā pirmo reizi notika Starptautiskais leļļu festivāls, un muzeja direktore Ruta Ģiptere apliecināja Rus.Lsm.lv, ka festivāls noteikti notiks arī šovasar – jūnija beigās.

Lelles papildina arī dažādi spilgti aksesuāri un rotaslietas. "Man patīk cilvēki, kas izceļas pelēkajā masā – ar rīcību, idejām, runu, apģērbiem un rotaslietām. Sievietē, manuprāt, visu mūžu dzīvo meitene, kurai patīk spēlēties un posties,” stāsta izstādes dalībniece, māksliniece Viktorija Boikina.

Kas vēl? Nedaudz keramikas no Keramikas mākslas centra, pavisam nedaudz glezniecības - un izstāde gatava. Pavasarīga saturā un noskaņās.

Izstāde aplūkojama līdz 31. martam.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti