Daugavpilī āra galerijā izstādīti keramiķes Lilijas Zeiļas darbi

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 2 gadiem.

No 3. novembra stikla galerijā “4metri” Daugavpils cietoksnī apskatei pieejama daugavpilietes Lilijas Zeiļas personālizstāde “Nejaušība – dabiska kārtība”, ko organizē Latvijas Laikmetīgās keramikas centrs sadarbībā ar Daugavpils Marka Rotko mākslas centru.

Podniece, keramiķe, māksliniece Lilija Zeiļa dzimusi 1958. gadā Daugavpilī. Māls un keramika māksliniecei ir dzīvesveids, kas veido viņas ikdienu un pakļaujas meistares gribai, norādīja izstādes rīkotāji. Interese par keramiku Lilijai parādījās jau skolas gados pēc slavenā Latgales podnieka Staņislava Vilcāna darbnīcas apmeklējuma. Pabeigusi Rēzeknes Lietišķās mākslas vidusskolu, 80. gadu sākumā viņa aktīvi iesaistījās jaunizveidotā Daugavpils keramiķu kolektīva radošajā dzīvē. Izstādēs piedalās kopš 1981. gada, tostarp sarīkojusi arī vairākas personālizstādes Latvijā un ārvalstīs. Kopš 1996. gada vada Daugavpils keramiķu studiju “Latgale”.

"Lilija ir iedvesmojusi un vadījusi vairākus ar keramiku saistītus starptautiskus projektus, bet darbs studijā ir padarījis viņas veikumu redzamu Latvijas mērogā, kā arī iepazīstinājis ar Latgales keramiku pasaules auditoriju. Pašlaik māksliniece aktīvi piedalās izstādēs un starptautiskos keramikas simpozijos, dāvājot savu pieredzi neskaitāmiem ārvalstu māksliniekiem, kuri apbrīno viņas darbus, un labprāt nodod savas prasmes jaunajai keramiķu paaudzei," pastāstīja izstādes veidotāji.

Izstāde “Nejaušība – dabiska kārtība” Daugavpils cietoksnī, Hospitāļa ielā 8, ir apskatāma visu diennakti, ievērojot šobrīd spēkā esošos ierobežojumus. Tā tapusi, pateicoties Valsts kultūrkapitāla fonda atbalstam.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti