Daugavas muzejā atklās mākslinieces Marutas Raudes darbu izstādi

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 4 gadiem.

Daugavas muzejā Doles salā no 13. marta līdz 26. aprīlim būs apskatāma izstāde “Māja pie upes” ar mākslinieces Marutas Raudes (1965 – 2018) darbiem, medijus informē muzeja pārstāvji.

Izstādē Daugavas muzejā būs apskatāmi darbi no dažādiem mākslinieces dzīves periodiem, kas tematiski un emocionāli sasaucas ar Daugavas muzeja noskaņu. Māksliniece augusi pie Maltas upes, studiju gados īrējusi istabu mājā pie upes, un arī atdusas pie upes – Ikšķilē netālu no Daugavas. Upes tēma vijas cauri viņas darbiem – no lielformāta gleznas ar porcelāna elementiem, līdz apgleznotiem šķīvjiem un tējkannām.

Māksliniece strādājusi dažādās tehnikās, bet dominējošā bija porcelāns, tā veidošana un apgleznošana. Izstāde “Māja pie upes” būs unikāla, jo pirmo reizi vienkopus būs apskatāmi Marutas Raudes veidotie miniatūrie porcelāna darbi – kausiņi, brošas, olas un citi.

Īpaši šai izstādei tiek restaurēta Marutas Raudes instalācija “Puķes kāpējiem” no 1998. gada projekta “Kāds salika visu pa plauktiņiem”.

Daugavas muzejā kopš rekonstrukcijas 2017. gadā atkal tiek rīkotas gan vēstures, gan mākslas izstādes. 2020. gadā apmeklētājiem būs iespēja aplūkot Marutas Raudes porcelāna darbus un gleznas, bet maijā to nomainīs mākslinieka Eduarda Dubrovska personālizstāde.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti