Daugavas akvatorijā Rīgā izvietos peldošus kokus

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 9 gadiem.

Daugavas akvatorijā Rīgā iepretim kultūras un mākslas projekta "Noass" telpām augustā tiks realizēts starptautisks mākslas projekts "Baltijas jūra - peldošie koki".

Projekts veidots sadarbības veicināšanai starp Eiropas Kultūras galvaspilsētām Rīgu un Ūmeo Zviedrijā, kā arī ar sadraudzības pilsētu Pori Somijā. Projektu izveidojusi zviedru mākslinieku apvienība "Simka", kas izstrādā darbus vizuālajā mākslā, skatuves dizainā un ainavu arhitektūrā.

Projekts "Baltijas jūra - peldošie koki" sākotnēji tika radīts kā daļa no "Ūmeo - Eiropas kultūras galvaspilsēta 2014" projekta "Upju stāsti". Iesaistot projektā Rīgu un Pori, mākslinieki vēlas savienot šīs pilsētas, tādējādi ar mākslinieciskas aktivitātes starpniecību spēcinot Baltijas jūras krastā dzīvojošo tautu etniskās saites un izceļot Baltijas jūru kā tik daudzu kultūru saistošo elementu.

Tehniski, realizējot projektu, koki tiks iestādīti lielos peldriņķos, ietīti tekstila kārtās un pēc tam ielaisti ūdenī, nostiprinot tos tā, lai veidotu peldoša meža iespaidu. Šāda 20 koku instalācija atradīsies katrā no trīs sadarbības pilsētām un to veidos vietējie mākslinieki un skolēni sadarbojoties ar "Simka" pārstāvjiem. Novembrī kokus plānots iestādīt kādā no Rīgas parkiem kā piemiņu par Rīgu kā Eiropas kultūras galvaspilsētu.

Jūnija vidū projekts jau startējis Ūmeo, jūlijā tiks realizēts Pori, savukārt sākot no augusta otrās nedēļas šāds mākslas darbs būs apskatāms arī Rīgā.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti