Kultūras ziņas

Elīna Garanča un "Vīnes filharmoniķi"

Kultūras ziņas

Atklāta izstāde "Oto Bongs. Krājējs"

Latvijas lauki Filipa Šalajeva gleznās

Dauderos atklāta naivās mākslas izstāde

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 5 gadiem.

Latvijas Nacionālā vēstures muzeja Dauderu nodaļā 21.jūnijā atklāta Filipa Šalajeva gleznu izstāde “Latvijas laukos”. Tajā eksponētas mākslinieka gleznotās animālijas un portreti, kas tapuši laika posmā no 1970. līdz 2004. gadam.

Filips Šalajevs ir naivās mākslas pārstāvis. Savos darbos mākslinieks atspoguļo pārdomas par mūžīgo, nedalāmo un visa dzīvā mijiedarbību. Viņa gleznas ir vienkāršas, savā ziņā arī skarbas, nedaudz pasakainas un vienlaikus ļoti reālistiskas. Šalajevs dzīves laikā labprāt gleznojis dzīvniekus, dabas skatus, apkārtējās dzīves notikumus, grāmatās un dzīvē satiktus ļaudis. Daļa gleznu atspoguļo parasto ļaužu ikdienu Latvijas, jo īpaši Latgales lauku vidē. Interesanti, ka Filips Šalajevs, būdams pēc profesijas atslēdznieks instrumentālists, ar glezniecību sāka nodarboties tikai 32 gadu vecumā, kad sāka apmeklēt rūpnīcas VEF Tēlotājmākslas tautas studiju.

Pirmais viņa skolotājs – latviešu glezniecības meistars Uldis Zemzaris reiz izteicies, ka Filipa Šalajeva māksla “atrodas šķirtnē starp naivistu un simboliski noskaņotu ekspresīvu reālistu, starp pašdarbnieku un vientuļu, bet neatlaidīgi un vērienīgi pilnveidojušos mākslinieku.”

Izstāde Dauderos apskatāma līdz 19. augustam.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti