Darbojas jauns portāls - barikadopēdija.lv

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 11 gadiem.

Portāla lasītāji varēs uzzināt, kā sāka veidoties neatkarības kustība, kā latviešu valoda kļuva par valsts valodu, kā tika atgūts savs karogs, kā izveidojās un darbojās Latvijas Tautas fronte un citus jautājumus.

Atklās jauno barikāžu notikumu portālu "barikadopēdija.lv". Portāla lasītāji varēs uzzināt, kā sāka veidoties neatkarības kustība, kā latviešu valoda kļuva par valsts valodu, kā tika atgūts savs karogs, kā izveidojās un darbojās Latvijas Tautas fronte un citus jautājumus. Latviešu tautas vēsturiskā posma apkopojumu pagaidām veido entuziastu grupa, tādēļ portāls ir tikai sākuma stadijā. Taču gan vēsturniekiem, gan veidotājiem šādas idejas attīstīšana šķiet būtiska. Turklāt veidotāji sola, ka tas būs bezmaksas portāls.

Barikadopēdijas galvenais redaktors Andrejs Cīrulis stāsta, ka šī latviešu tautas vēstures posma laikrakstu un žurnālu rakstu oriģināli, muzeju un arhīvu dokumenti, audio fragmenti no radioraidījumiem, televīzijas sižeti, iedzīvotāju vēstules, diskutējot par Tautas frontes izveidi, un fotogrāfijas būs pieejami vienā portālā un noderēs ikvienam. Pagaidām portālā gan ir tikai materiāli no laikraksta 'Padomju Jaunatne', kam pats Cīrulis arī bijis redaktors. Viņš norāda, ka portāla izveides komandā darbojas tikai entuziasti, tostarp Latvijas Universitātes Matemātikas un informātikas institūts, jo finansējumu šim projektam valsts nav piešķīrusi. Plānots vēl ieskenēt avīzes 'Cīņa', 'Sovetskaja Molodjož', 'Aatmoda', kā arī grāmatas par šo laiku. Veidotāji uzskata, ka vēsture 20 gadu garumā ir mocīta un falsificēta, tādēļ jaunajai paaudzei notikumus cer pasniegt interesantākā veidā, lai cilvēki saturu varētu papildināt arī paši.

Savukārt barikāžu muzeja direktors Renārs Zaļais norāda, ka portāls pagaidām ir pašā sākuma stadijā un nepilnīgs liecību un atmiņu ziņā. Taču ideja šķiet saistoša.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti