Dainis Rudens meklē ēku fasādes monumentālās glezniecības projektu īstenošanai

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 7 gadiem.

Lai īstenotu savus mākslas projektus, mākslinieks Dainis Rudens jeb Rudens Stencil meklē dažādas fasādes un brandmūrus Rīgā un tās apkaimē, ar iespēju uz tiem veidot monumentālajā glezniecībā balstītus mākslas darbus.

Uzsākot iniciatīvu “Atdod savu fasādi 3” sociālajā tīklā "Facebook", Dainis Rudens meklē fasādes, kuras ir vismaz divstāvu mājas augstumā, atrastos Rīgā vai tās apkaimē un vēlams, lai ēkas būtu privātīpašumā, kuru īpašnieki māksliniekam ļautu izpausties pēc savas ieceres, iepriekš to, protams, saskaņojot.

Lai skatītu šo resursu, mums ir nepieciešama jūsu piekrišana sīkdatnēm.

Šādā veidā, ar iniciatīvu “Atdod savu fasādi”, Dainis Rudens līdz šim ir guvis plašu atsaucību un atradis fasādes uz kurām radījis darbus -  “Sarkanā” Sarkandaugavā, kopā ar ielu mākslinieku Kiwie, lielāko grafiti Baltijā “Saule. Pērkons. Daugava” Tallinas ielā Rīgā, un kopā ar mākslinieku Thobek Latvijas latam veltīto “20ls” monumentālo gleznojumu kādā Ernesta Birznieka-Upīša ielas iekšpagalmā, Rīgā.

“Manu darbu idejas ir kā lidojošie ezeri latviešu tautas pasākās un teikās – tie lidoja virs Latvijas, meklējot īsto vietu, kur apmesties uz dzīvi. Manas idejas meklē Rīgas apkaimes fasādes un brandmūrus, lai atstātu pilsētvidē mūsu laikmeta nogriežņa un simtgades pēdas, kuras būtu saistošas ne tikai mums pašiem, bet arī Rīgas viesiem un, iespējams, arī nākamajām paaudzēm," tā par saviem darbiem un idejām teic mākslinieks.

Dainis Rudens arīdzan aicina atsaukties industriālo ēko apdzīvojošos un ražotņu uzņēmumus, lai kopīgos sadarbības projektos īstenotu abpusēji saistošus fasāžu gleznojumus, kas vizuāli atsvaidzinātu industriālo apkārtni.

 

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti