Dailes teātrī skatāma Elitas Patmalnieces personālizstāde «Viena taada. Elita.»

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 7 gadiem.

Dailes teātra Mākslas telpā „Brīvības 75” būs skatāma Elitas Patmalnieces personālizstāde “Viena taada. Elita.”, lsm.lv pavēstīja izstādes veidotāji.

"Esmu izvietojusi gleznas, noformējusi. Ir arī elementi, kas atsvaidzina izstādi," stāsta māksliniece, atklājot, ka ir apkrāsojusi visas sienas. "Varētu vispār visu Dailes teātri apkrāsot."

Elita Patmalniece par savu izstādi "Viena taada. Elita"
00:00 / 00:37
Lejuplādēt

Izstādē ir aplūkojami arī tērpi un izšuvumi.

"Lai cilvēkiem, kas atnāk uz teātri, būtu interesanti, domāju viņus priecēt šajās rudens dienās, kas kļūst drūmākas," piebilst Patmalniece

Izstādes producente ir Indra Rubene-Vilipsone.

“Jebkura telpa, kurā ienāk Elita, acumirklī kļūst par viņas telpu. Elita ir enerģija. Emocijas. Krāsas. Viņas audekls ir viss un jebkas. Tērps, plakne, sarunas. Arī Elita pati ir audekls. Pulsējošs, dzirksteļojošs, reflektējošs, ievelkošs, aizraujošs. Vārds “izstāde” Elitai ir par šauru, jo to, ko viņa dara, nevar ierāmēt un ieslodzīt kādos konkrētos žanros. Pat, ja tam formāli ir tērpa vai gleznas veidols. Elita ir sajūtu komēta. Viena tāda,"  par Elitu Patmalnieci, personālizstādi gaidot, raksta Una Meistare, piebilstot, ka “šī izstāde ir spontāns Elitas universa nospiedums – radies konkrētā mirklī un vietā, Elitai ienākot šajā Dailes teātra telpā. Tā ir viņas monoizrāde un performance vienlaikus, jo kaut ārēji ekspozīcijai ir šķietami konkrēts veidols, visticamāk, jau nākamajā dienā kaut kas būs citādi. Elita būs kaut ko pārbīdījusi – kādu ķebli, gleznu, kleitu. Jo telpa ir dzīva tikai tad, kad kāds to apdzīvo.”

Izstāde „Viena taada. Elita.” no 20.septembra līdz 11.decembrim bez maksas būs apskatāma stundu pirms katras Dailes teātra izrādes, kā arī izrāžu laikā.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti