Kultūras ziņas

LNSO sola interesantu koncertsezonu

Kultūras ziņas

Koka arhitektūra - vērtība, kura jāglabā

Mākslinieka Leo Kokles 90 gadu jubilejas izstādes

Dailes teātra Mākslas telpā Leo Koklem veltīta izstāde

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 9 gadiem.

No 19.septembra līdz 30.decembrim Dailes teātra Mākslas telpā „Brīvības 75” būs apskatāma izstāde „”Atkušņa” romantiķis. Leo Kokle. Portreti”. Izstādes kuratore ir Sarmīte Sīle, producente – Indra Rubene.

Gleznotājs Leo Kokle (1924-1964) - Leva jeb „Mazais”, kā viņu sauca laikabiedri, bija enerģijas iemiesojums, kaismīgs rakstītājs un mākslas procesu vērtētājs. Kokle ir strādājis visos žanros, bet sevišķi daudz ir viņa atstāto portretu. Atzīmējot mākslinieka 90.dzimšanas dienu, Dailes teātra Mākslas telpā „Brīvības 75” izstādē „„Atkušņa” romantiķis. Leo Kokle. Portreti” tiks izstādīti tieši portreti.

Leva portretējis galvenokārt draugus, savam garam tuvus cilvēkus, cenšoties atklāt viņu iekšējo pasauli un neaizmirstot arī, kādas profesijas pārstāvji viņi ir. Šie portreti ir nenovērtējama pēckara pirmās atmodas jeb „atkušņa” laika liecība. Liecība talantam, gara spēkam un reizē vaduguns nākamajām mākslinieku paaudzēm.

Izstādes kuratore Sarmīte Sīle intervijā Latvijas Televīzijai norāda, ka jaunie mākslinieki varētu paņemt sev no Leo Kokles spēju ļoti jutīgi un ar lielu mīlestību ieskatīties cilvēkā.

Izstāde „”Atkušņa” romantiķis. Leo Kokle. Portreti” no 19.septembra bez maksas būs apskatāma stundu pirms katras Dailes teātra izrādes, kā arī izrāžu laikā.

\Kokles apaļajai jubilejai veltīta izstāde šobrīd skatāma arī mākslas galerijā "Pegazs".

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti