Dailes teātra mākslas telpā būs skatāma izstāde «Bīstamās rotaļas»

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 8 gadiem.

No 11.septembra līdz 30.decembrim Dailes teātra mākslas telpā "Brīvības 75" būs apskatāma laikmetīgās mākslas izstāde "Bīstamās rotaļas".

Laikmetīgās mākslas izstāde "Bīstamās rotaļas" tapusi saistībā ar Nika Dīra lugas "Frankenšteins" jauniestudējumu Lauras Grozas-Ķiberes režijā (pirmizrāde 18.septembrī). Izstāde netieši turpina lugā izspēlētās idejas, vedinot domāt par radītāja - mākslinieka lomu un atbildību šodienas sabiedrībā. Tajā piedalās pieci dažādu paaudžu vīriešu kārtas mākslinieki ar darbiem, kas katrs savā laikā satraukuši skatītājus kā provokatīva vēstījuma pilni sabiedrībā pieņemto normu un priekšstatu pārkāpēji.

Katrs autors risina savu tēmu un izpaužas sev tuvā mākslas veidā. Leonards Laganovskis sev raksturīgā socārtiski asi griezīgā ironijā pievērsies spēlēm ar politisko kontekstu, šoreiz politiskus simbolus ieraugot grūtnieces vēdera ultrasonogrāfijās. Miķelis Fišers gleznās kosmiskā vidē risina spraigus sižetus, ezotēriskajās iztēles rotaļās iekļaujot visai būtiskas atziņas par mūsu ikdienišķajām attiecībām ar varu un citam ar citu.

Pavisam nešpetni publiskajā telpā ir spēlējies Ivars Grāvlejs - strādājot par foto reportieri kādā cienījamā Prāgas laikrakstā, mākslinieks pasācis "izpušķot" dokumentālās ainas ar savas izdomas augļiem, tādējādi neuzbāzīgi brīdinot par labticīgā masu mediju patērētāja naivitāti. Citādāk un citas robežas pārkāpis Krišs Salmanis, kurš zemapziņas sajūtu vizualizācijai pakļāvis savu ķermeni. Savukārt Kristians Brekte, konsekventi atrodot sabiedrībai netīkamus kontekstus, nokļuvis tieši Frankenšteina uzdoto jautājumu krustugunīs.

Izstādes kuratore ir Inga Brūvere, producente - Indra Rubene.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti