Kultūras ziņas

Rotko centra vasaras izstāžu sezona

Kultūras ziņas

Velnišķīgs ceļojums Latvijas mākslas vēsturē

Sāksies Cēsu Mākslas festivāls

Cēsu Mākslas festivāls 2018: Māksla uz betona skatuves tukšā laukā

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 5 gadiem.

Cēsu Mākslas festivāls šogad programmā iekļāvis gan radošus eksperimentus, gan klasiskas mākslas vērtības. Festivāla galvenais mūzikas notikums būs mīlestības tēmai veltīts lielkoncerts Cēsu pils parkā ar latviešu operdīvu Marinu Rebeku un diriģentu Karelu Marku Šišonu.

Vienlaikus būs skatāma amerikāņu laikmetīgās mākslas ikonas Džeimsa Beninga izstāde, savukārt kino darbi šogad tiks izrādīti mežā pie Spoguļklintīm. Festivāla lielais partneris ir Latvijas Radio 3 raidījums “Tīrkultūra”.

Cēsu Mākslas festivāls 2018
00:00 / 00:32
Lejuplādēt

Vēl kādu programmas daļu plašāk iezīmēja Cēsu Mākslas festivāla direktors Juris Žagars: “Rolands Pēterkops kopā ar Žaneti Skaruli abi veido festivāla vizuālo programmu, līdz ar to programma būs ārkārtīgi intriģējoša, interesanta un pārsteidzoša, un to visu mēs varēsim nosaukt par koncertu sēriju, caur kuru mēs redzam vizuālo mākslu, un tas notiks 36 stundu garumā. Tukšā laukā, lielā, tukšā teritorijā pilsētas centrā mēs uzbūvēsim milzīgu betona skatuvi – tieši betona –, būs divi lieli ceļamkrāni, kas turēs jumtu virs šīs skatuves, būs pacēlāji, kuros būs iestiprinātas gaismas, un šajā tukšajā laukā uz betona skatuves notiks māksla 36 stundu garumā. Mākslinieku un izpildītāju – gan mūziķu, gan vizuālās mākslas mākslinieku – diapazons ir no Japānas līdz Amerikai, viņu ir ļoti daudz, viņi ir slaveni.”

"Mēs bieži redzam skaistus tīrradņus mūzikā, bet mēs neredzam viņus jo ir daudz blakus efekti," atklāja dzīvās skaņas instalācijas autors Rolands Pēterkops.

Ik gadu Cēsu mākslas festivālu vidēji apmeklē no 12 līdz 14 tūkstošiem cilvēku. Arī šogad tā rīkotāji cer sagaidīt tādu pašu vai, cerams, pat kuplāku mākslas baudītāju pulku.

Cēsu Mākslas festivāls šogad notiks no 22.jūlija līdz 26.augustam.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti