Cēsīs atklās Birutas Delles un Elīnas Titānes izstādes

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 4 gadiem.

Piektdien, 2. augustā, plkst.16.00 Cēsu Izstāžu namā tiks atvērta latviešu mākslas klasiķes gleznotājas Birutas Delles izstāde "Daba skatās uz mums" un keramiķes Elīnas Titānes izstāde "Atspulgi". Izstādes apskatāmas līdz 15. septembrim.

Birutas Delles izstādes skatītāji būs pirmie, kuri redzēs gleznas ar nosaukumu "Daba skatās uz mums", sola izstādes veidotāji.

"Mani fascinē daba un nevis kaut kādi notikumi, vēstījumi. Iedziļināšanās dabā ir kā īpaša pasaule, tam esmu veltījusi savu mūžu," norāda māksliniece.

Savukārt "Atspulgi" ir mākslinieces Elīnas Titānes laikmetīgās keramikas darbu izstāde – skulptūru, kuras tapušas pēdējo 13 gadu laikā dažādos keramikas materiālos (porcelāns, māls, akmens masa, šamots). Objektu izlase šai izstādei ietver dažādas ekspozīciju kolekcijas (Vienotība daudzveidībā, Mainīgās, Bezgalības cilpas, Sakrālās rotaļas, Paralēles u.c.)

Nosaukums "Atspulgi" ir izvēlēts kā asociatīvi daudzslāņains un darbus vienojošs. Eksponētās skulptūras ir izstādītas gan dažādās izstādēs Latvijā un ārpus tās. Telpu arhitektoniskais izvietojums un secība veido katrā no tām savu, atšķirīgu materiāla un vizuālās izteiksmes ekspozīcijas grupu, saskaņā ar telpas un objektu mijiedarbību.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti