«Caur puķēm» – Ventspils muzejs aicina iepazīt ziedu daudzveidību ornamentos

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 3 gadiem.

Livonijas ordeņa pilī skatāma Ventspils muzeja krājuma izstāde “Caur puķēm jeb kā kurzemnieki ziedu ornamentus iemīlēja”, informēja muzeja pārstāvji.

Ventspils muzeja krājuma izstādē “Caur puķēm jeb kā kurzemnieki ziedu ornamentus iemīlēja” ir iespēja palūkoties uz muzeja vērtībām no cita, vasarīga skatupunkta. Izstādē eksponēts plašs priekšmetu klāsts, sākot ar ziedu motīviem rotātiem arheoloģiskajiem atradumiem, etnogrāfisko mantojumu, otējumiem (apgleznojumi uz pūralādēm) un beidzot ar mūsdienu mākslinieku veikumu, piedaloties Ventspils muzeja plenēros.

“Caur puķēm var izteikt kādu noslēpumu un var atzīties jūtās. Tuvojoties pilsētas 730. jubilejai, šī izstāde ir atzīšanās mīlestībā Ventspilij,” norāda muzejā.

Ventspils muzeja krājumā esošajā arheoloģiskajā materiālā iespējams izsekot tam, kā abstrahēti līniju ritmi un ģeometriskas figūras gadsimtu gaitā transformējas augu un ziedu motīvos. Arī etnogrāfiskā mantojuma lietas – tautastērpi, rotas un cimdi – savus sākotnējos rotājumus smeļ rakstos, kas gadsimtu gaitā “apaug” ar ziediem.

Izstādē “Caur puķēm” eksponēti vairāk nekā 80 Ventspils muzeja krājuma priekšmeti, kuros parādās ziedu motīvs.

Izstāde apskatāma līdz 7. oktobrim.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti