Dienas ziņas

Ludzas muzejam dāvina svētbildes

Dienas ziņas

Dīķa hokeja turnīrs Ventspilī

Atklāj Latvijas simtgadei veltītu izstāžu ciklu

Carnikavā atklāj Latvijas simtgadei veltītu izstāžu ciklu

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 8 gadiem.

Ar izstādi "Stikla balss", kurā aplūkojami divu mākslinieču darbi, kas nevis gleznoti ar otu, bet veidoti no stikla, Carnikavā atklāts izstāžu cikls, kas veltīts Latvijas simtgadei. Šā gada tēma -  matērijas. Nākamgad tiks aplūkota nemateriālo vērtību pasaule, bet jubilejas gada izstādēs tiks apkopoti Latvijas sapņi.

Runājot par stiklu, parasti iedomājamies vāzes, svečturus un citus stikla traukus, bet tautas namā ''Ozolaine'' atklāta izstāde, kurā aplūkojamas gleznas,  kas veidotas no stikla.

Stikla māksliniece Kristīna Sunepa-Celmiņa stāsta, ka viņai “tāds cikls ar ābeli, kas ir ļoti izteiksmīgs un spēcīgs koks”. “Es viņu nosaucu par mūsdienu mozaīkām, jo visi stikla gabaliņi tiek uzlīmēti uz magnētiem un veidotas bildes,” stāsta māksliniece.

Savukārt Bārbala Gulbe ar nemanāmu zīmējumu papildinājusi fotogrāfijās iemūžinātos iespaidus lidojumā ar gaisa balonu virs Siguldas.

“Es esmu apstrādājusi šo stiklu, papildinot vai piešķirot fotogrāfijai vēl citu dimensiju, ar nelielu gravējumu vai matējumu ienesot savu sajūtu zīmējumu ainavā,” skaidro Gulbe.

Izstādes atklāšanas dienā notika arī dažādas radošās darbnīcas, kurās ikviens varēja redzēt, kā top stikla izstrādājumi, izgatavot sev amuletu vai pamēģināt izvilināt skaņas no stikla glāzēm.

Ar izstādi ''Stikla balss'' Carnikavā aizsākts trīs gadu izstāžu cikls, kas veltīts Latvijas simtgadei. Katrs gads veltīts savai tēmai. 2016. gadā tiks aplūkotas Latvijas matērijas.

Izstādes kuratore Agnija Saprovska stāsta, ka izstāžu ciklā tiek aplūkotas astoņas matērijas, “bet sākām ar stiklu, jo stikls visvairāk atbilst ziemas laikam, pēc būtības tas ir tāds sasalis uguns mākslas darbs”.

Stikla māksla tautas namā būs apskatāma līdz 25. februārim, kam sekos gleznas no papīra.  

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti