Carevas galerijā būs skatāma Visvalža Ziediņa darbu izstāde

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 4 gadiem.

Galerijā “Careva” 25. jūlijā tiks atklāta mākslinieka nonkonformista Visvalža Ziediņa (1942-2007) izstāde “Back to the future” (Atpakaļ nākotnē).

Izstādē aplūkojamie Visvalža Ziediņa mākslas darbi parāda Latvijas mākslas vēstures kanona iztrūkstošo posmu, mākslinieku, kura karjera sāk attīstīties tikai pēc viņa nāves un pārsteidz ar savu laikmetīgumu.

Izstādē apskatāmi mākslas darbi, ko Ziediņš radījis padomju laikos, bieži vien izmantojot jau pastāvošus materiālus un objektus, pārveidojot tos un izpaužot savu iekšējo brīvību.

“Visvalža Ziediņa daiļradei ir spilgti izteikta aktualitāte mūsdienās, jo, dzīvojot uz ekoloģiskās krīzes sliekšņa, arī mūsdienu māksliniekiem drīz vien var nākties sākt izmantot jau esošus, parocīgus materiālus savu ideju vizuālai izpausmei. Materiālu trūkums, ko izraisīs dabas katastrofas, varētu tikt salīdzināms arī ar materiālu, bet ne ideju trūkumu PSRS laikos,” norāda izstādes veidotāji.

Mākslinieks Visvaldis Ziediņš mācījies Liepājas Lietišķās mākslas vidusskolas Dekoratīvās noformēšanas nodaļā. Studijas Latvijas Mākslas akadēmijā viņš neturpinājis, jo bija pārliecināts, ka apgūtais mākslas pamats ir pietiekošs, lai turpmāko dzīvi varētu veltīt no padomju oficiālās mākslas sistēmas neatkarīgai mākslas izpratnes kopšanai.

Maizes darbu Visvaldis Ziediņš strādājis kā mākslinieks Liepājas tirdzniecības namā „Kurzeme“ un Liepājas Latviešu biedrības namā. Paralēli mākslinieks veidojis scenogrāfijas teātra izrādēm Liepājā.

Atstātā apjomīgā darbu kolekciju ļauj mākslinieku ierindot starp spožākajiem padomju perioda nonkonformistiem Latvijā.

Vizsvalža Ziediņa darbu izstāde galerijā "Careva" būs skatāma līdz 5. oktobrim.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti