Rīta Panorāma

Intervija ar Georgiju un Sergeju Osokiniem

Rīta Panorāma

Intervija ar Aleksandri Līnu un grupu "Trimanos"

Gleznotājs Valdis Bušs

Bulduru Izstāžu namā atklās mākslinieka Valda Buša gleznu izstādi

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 5 gadiem.

25. jūlijā  plkst. 15.00 Bulduru Izstāžu namā notiks gleznotāja Valda Buša piemiņas pasākums. Mākslinieka dzimšanas dienā būs skatāma Buša gleznu izstāde viņa darbnīcā.

Šogad gleznotājam apritētu 94 gadi, un mums joprojām nav īsta priekšstata par to, kā veidojies viņa vairāk nekā pusgadsimtu garais ceļš mākslā. Pamazām tiek pētīts mākslinieka atstātais mantojums, un Bulduru Izstāžu namā būs gan iespēja aplūkot gleznas, gan arī piedalīties radošajās darbnīcās. 

Savā darbnīcā Bušs strādājis gandrīz 40 gadus. Kā pastāstīja izstādes kuratore Līga Baņķiere, izstādē darbnīcā varēs iepazīties ar to, kāda bijusi mākslinieka ikdiena. Viņa arī norādīja – Bušs ir viens no izcilākajiem dekoratīvās glezniecības meistariem Latvijas mākslā, un šajā stilā gleznojis jau kopš 70.gadiem. Viņa darbi ir krāsaini, koši un ekspresīvi. 

“Skatījums, kā viņš skatās uz Latvijas dabu, fascinē. Visbiežāk Latvijas ainava asociējas ar pelēcīgiem toņiem, bet Valdis Bušs nebaidās Latvijas ainavu parādīt košu, krāsainu, ekspresīvu,” skaidroja Baņķiere.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti