Kultūras ziņas

"Staro Rīga" ārvalstu viesmākslinieki

Kultūras ziņas

Višegradas grupas valstu filmu dienas

Porcelāna Milda

Brīvības piemineklis radīts porcelānā

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 7 gadiem.

Trausls, ekskluzīvs un patriotisks – tāds ir mākslinieces Diānas Boitmanes veidotais Brīvības pieminekļa porcelāna atveidojums. Tieši tādā veidā Austrijā dzīvojošā latviešu māksliniece ir nolēmusi sveikt Latviju valsts svētkos.

Boitmane ir latviešu māksliniece, kas nu jau vairākus gadus dzīvo Austrijas galvaspilsētā Vīnē. Porcelāna māksliniece atzīst, ka, tieši dzīvojot svešumā, viņa ar savu darbu ir vēlējusies apliecināt piederību Latvijai.

„Es bieži vien staigāju pa suvenīru veikaliem un skatos, ko var nopirkt, kas simbolizē Latviju un kā tas tiek izpildīts. Gribas raudāt, ka mūsu Mildai nav kvalitīvu suvenīru, bet gan no Ķīnas, kas maksā divus eiro. Bet sirds sāp," norāda Boitmane.

Māksliniece stāsta, ka kopumā pie Mildas strādājusi divus gadus. Ar pārtraukumiem, protams. Daudzi nemaz nezina, bet darbs ar porcelānu ir ilgstošs un sarežģīts. Turklāt paralēli tika kārtoti arī autortiesību jautājumi.

Pirmajai figūrai viņa biju uztaisījusi zvaigznītes par plānu un tās viņai krita nost, tāpēc nācās tās izveidot biezākas.

Mākslinieks Jānis Straupe porcelāna Mildai ir radījis arī īpašu koka ietvaru.

Boitmane uzsver, ka tas nebūs masveida suvenīrs, bet ekskluzīvs valsts reprezentācijas mākslas darbs. Un tā pasūtītājam būtu jārēķinās ar cenu 200 eiro robežās.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti