Rīta Panorāma

Ziemeļkoreja veic kārtējo raķešu izmēģinājumu

Rīta Panorāma

Šaubas par Čehijas prezidenta spējām pildīt pienākumus

Sanpaulu sienas gleznojumā izmanto Amazones pelnus

Brazīlijā ar sienas gleznojumu aktualizē meža ugunsgrēku problēmu

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 2 gadiem.

Brazīlijā, Sanpaulu pilsētā, uz daudzstāvu mājas tapis milzu sienas gleznojums “Meža brigāde” ar vēstījumu glābt Amazones lietus mežus. Mākslinieks Mundano krāsā iejaucis arī ugunsgrēkos iznīcināto koku pelnus.

“Šajā pašā brīdī Brazīlijā ir tūkstošiem mežu ugunsgrēku, bet tie, kas dzīvo pilsētā, to neredz. Bet man bija iespēja to redzēt savām acīm un savākt pelnus no meža,” atklāj Mundano.

Sadegušu koku pelnus no Amazones lietus mežiem mākslinieks izmantoja krāsas izveidošanai, lai 15. oktobrī gleznojumam veiktu pēdējos triepienus. Sienas gleznojums ir jauna interpretācija nozīmīgā brazīļu mākslinieka Kandido Portinari 1934. gadā radītajam darbam “Kafijas saimniecības strādnieks” (“Coffee Agricultural Worker”).

Sienas gleznojuma autors Mundano skaidro: “Šī glezna mani ļoti iespaidoja, un 87 gadus vēlāk es nolēmu tai piešķirt jaunu nozīmi, aizstājot kafijas saimniecības strādnieku ar meža brigādi, kura nodzēsa šos ugunsgrēkus.”

Pēdējos gados Sanpaulu pilsētas biznesa rajons ticis izkrāšņots ar milzīgiem sienu gleznojumiem uz uzņēmumu un dzīvojamo māju sienām, ļaujot tūristiem un vietējiem baudīt laikmetīgo mākslu, bieži ar aktuāliem sociāliem un politiskiem vēstījumiem.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti