Bibliotēkā Bosnijā glabājas līdz šim nezināms Pikaso darbs

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 10 gadiem.

Nelielās Bosnijas pilsētas Kozarskas Dubices tautas bobliotēkas pārstāvji paziņojuši, ka viņu bibliotēkas krājumā atrodas plašākai publikai nezināms slavenā spāņu mākslinieka Pablo Pikaso grafikas darbs.

Bibliotēkas darbinieks pavēstījis, ka bibliotēkā daudzus gadus slepus glabājas darbs, uz kura nav mākslinieka autogrāfa, bet ir tikai datums, taču bibliotēkas darbinieki ir pilnīgi pārliecināti, ka glabātā darba autors ir Pikaso.

Mākslas darbu bibliotēkai uzdāvinājis Baško Šilengovičs, kuram savukārt mākslas darbs ticis uzdāvināts 1964.gadā Parīzē, kur tautas varonis Šilengovičs piedalījies komunistu kongresā.

Bijušais Kazarskas Dubices Kultūras centra direktors Stojans Baņjacs intervijā vietējam televīzijas kanālam atzinies, ka daudzus gadus baidījies glabāt tik vērtīgu dāvanu.

Mums tolaik nebija tehnisko iespēju darba saglabāšanai. Mēs to varējām pasargāt tikai ar klusēšanu,” norādīja bijušais direktors.

Pikaso darbs parastā seifā bibliotēkā glabājies kopš 20.gadsimta 80.gadiem.

Vietējās varas pārstāvji tikmēr paziņojuši, ka darba piederība tiks pārbaudīta. Ja tas izrādies oriģināls, tad to izstādīs un pārvietos glabāšanai piemērotos apstākļos.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti