Kultūras ziņas

"Biežņa" Ventspilī noslēdzas ar Maikla Gordona mūziku

Kultūras ziņas

Filmas "Zeme, kas dzied" zibakcija

BDO Balva jaunajiem māksliniekiem

«BDO jauno mākslinieku balvu» saņem Reinis Bērziņš; finālistu darbi skatāmi izstādē

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 2 gadiem.

Absolvējot Mākslas akadēmiju, nereti jaunajiem talantiem ir grūti izlauzties mūsu jau tā ne pārāk plašajā mākslas tirgū. Lai atbalstītu šos māksliniekus, jau otro gadu tiek piešķirta “BDO jauno mākslinieku balva”. Šogad par uzvarētāju atzīta Reiņa Bērziņa skaņu transformācija glezniecībā un instalācijās. Līdzās pārējiem sešiem finālistiem tas šobrīd skatāms mākslas telpā “Pilot”.

Latvijas Mākslas akadēmijas eksperimentālajā mākslas telpā “Pilot” izstādīti septiņu mākslinieku darbi. Tie ir konsultāciju biroja “BDO Latvija” balvas finālisti. Tā ir viena no nedaudzajām balvām Latvijā, kas atbalsta tikko augstskolu absolvējušos māksliniekus.

Te ir glezniecība, instalācijas, multimediāli projekti. Eksperimenti ar krāsām, formu un telpu. Izstādē skatāms Amandas Krūmiņas darbs "Koks. Atmiņas. Laikmetīgā marketrija. (Bērnības kadri) – Es uz kazas", Brendas Lindas Jansones darbs "Stigma zem dermas", Kristīnes Daukštes "Aktuālais mīkstums pēc ķemmes bedrīšu kultūras", Liānas Mihailovas "Pakāpeniski mainīgie", Madaras Kvēpas "Vesels", Uģa Albiņa "Nevilcinieties uzdot jautājumus", kā arī šī gada laureāta Reiņa Bērziņa darbs “///(((!”, kurā mākslinieks eksperimentē arī ar skaņu, pārnesot to instalācijās un gleznās.

“BDO jauno mākslinieku balva” šogad tiek piešķirta otro reizi. Šogad uz to pieteicās 27 pretendenti, no kuriem žūrija izvēlējās septiņus finālistus. Laureāts saņem naudas balvu 2000 eiro apmērā. Tomēr, kā piebilst balvas iedibinātāja Vita Liberte, ne mazāk svarīgi ir radīt iespēju jaunajiem māksliniekiem eksponēt savus darbus.

“BDO jauno mākslinieku balva” ir “BDO Latvia” iniciatīva, sadarbībā ar Latvijas Mākslas akadēmiju, “Kim?” laikmetīgās mākslas centru un eksperimentālā mākslas telpu “Pilot”, kuras mērķis ir atbalstīt jaunos māksliniekus pēc vizuālās mākslas vai audio-vizuālās mediju vai dizaina nozares maģistra studiju pabeigšanas Latvijas Mākslas akadēmijā, ar mērķi palīdzēt tiem sniegt atpazīstamību, atzinību un novērtējumu un mākslas darbu realizāciju.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti