Barbara Ābele saņēmusi īpašu balvu tekstilmākslas triennālē Polijā

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 10 gadiem.

Dekoratīvās mākslas un dizaina muzejs ziņo, ka Latvijas tekstilmākslinieces Barbaras Ābeles objekts „BARkods” ir saņēmis īpašo žūrijas atzinības balvu par radošiem sasniegumiem 14. Lodzas Starptautiskajā tekstilmākslas triennālē Polijā.

Kopumā tika piešķirtas sešas medaļas (viena zelta, divas sudraba, trīs bronzas), īpašie apbalvojumi (Akapi Fonda balva, Lodzas Centrālā tekstilmākslas muzeja medaļa, Lodzas Mākslinieku savienības apbalvojums), kā arī atzinības balvas par augstu māksliniecisko sniegumu.

6. maijā durvis vēra 14. Lodzas Starptautiskā tekstilmākslas triennāle, kas ir viens no Eiropas prestižiem tekstilmākslas pasākumiem, kuram tās organizators – Lodzas Centrālais tekstilmākslas muzejs – gatavojas īpaši nopietni.

Šo tradīciju Lodzas muzejs uzsāka jau 1972. gadā, un dažādu valstu mākslinieki triennālē piedalās pēc uzaicinājuma principa. Šogad tajā ir apskatāmi 50 valstu 132 mākslinieku darbi. Latviju ar šķiedras mākslas objektiem pārstāv divi autori – Barbara Ābele un Egils Rozenbergs. Triennāles centrālo notikumu – starptautisko izstādi, kura būs apskatāma līdz 3. novembrim, – pavada 86 mazākas un lielākas satelītizstādes, kas norisināsies 27 Polijas pilsētās.

Pirms triennāles atklāšanas tradicionāli sanāk kopā kompetenta starptautiskā žūrija, kas novērtē dalībnieku māksliniecisko sniegumu un piešķir apbalvojumus dažādās kategorijās. Šogad žūrijā darbojās Norberts Zaviša (Norbert Zawisza, Polija), Eva Latkovska-Žihska (Ewa Latkowska-Żychska, Polija), Kerola K. Rasela (Carol K. Russell, ASV), Pilara Tobona (Pilar Tobon, Kolumbija) un Hiroko Vatanabe (Hiroko Watanabe, Japāna).

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti