Kultūras ziņas

Tapusi jauna latviešu filma "Pelnu sanatorija"

Kultūras ziņas

Balso par labāko "Viens ciems. Visa Latvija" stāstu!

Baltijas mākslinieki atceras Barikāžu dienas

Baltijas mākslinieki atceras Barikāžu dienas

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 8 gadiem.

Līdz 14.februārim Latvijas Mākslinieku savienības (LMS) galerijā apskatāma izstāde “Rudens 2015/ Barikādēm 25”, kurā, kā iepriekš jau vēstīts, 39 trīs Baltijas valstu mākslinieki dalās ar savām izjūtām par barikādēm un to vietu mūsdienu sabiedrībā.

Ikgadējā Latvijas Mākslinieku savienības izstāde "Rudens" šogad notiek starptautiskā un vēsturiskā kontekstā. Centrālā tēma – barikādēm 25. Izstāde LMS galerijā apvieno Baltijas valstu māksliniekus, kas darbojās gan pirms, gan pēc nozīmīgajiem un traģiskajiem notikumiem.

Tomēr šī izstāde nebūtu jāuztver kā 25 gadus senas pagātnes retrospekcija. Tā ir arī transformācija par tēmu barikādes. Te ir gan mākslas darbi, kas tapuši pirms 25 gadiem, gan tādi, kas veidoti mūsdienās. Tā, lūk, lietuviešu mākslinieks Robertas Antinis ir izstādījis trīs preceptīvās mākslas objektus. Tie ir darbi, kuros ir noslēpums un kas jāskatās ar pirkstu galiem

Jautāts, kāda šajā mākslas darbā ir konceptuāla saistība ar barikādēm, lietuviešu mākslinieks skaidro, ka, tuvojoties sievietei, "tā arī ir barikāde".

"Arī māksla ir barikāde," uzsver izstādes kuratore Tiiu Rebane no Igaunijas. "Māksla aizsargā garīgo tādā pašā mērā, kā to ataino. Sekojoši - māksla vienmēr ir pati stabilākā cilvēka dzīves parādība. Un mūsu ekspozīcija ir kā tāds tematisks vispārinājums."

Vairāk nekā 50 darbu ekspozīciju veidojuši 39 mākslinieki. Turklāt ar šo izstādi vienlaicīgi tiek atzīmēta arī Mākslinieku savienības 75., izstāžu cikla “Rudens” 40. un muzeja 25. jubileja.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti