«Baltajā naktī» atkal kursēs īpašais tramvajs

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 7 gadiem.

Naktī no 10. uz 11. septembri Rīgā notiks mūsdienu kultūras forums “Baltā nakts”. Šogad forums piedāvās vairākus jaunumus - tiks atklāta "Tēlniecības kvadriennāle Rīga", pie Brīvības pieminekļa tiks izstādīta interaktīva instalācija "Cloud" un atkal kursēs "Baltās nakts" tramvajs.

Foruma pamatprogrammu veidos vairāk nekā 30 mākslas un kultūras projekti, tostarp koncerti, instalācijas un skulptūras pilsētvidē, izstādes, multimediāli projekti, dzejas sacensības, lasījumi un filmu programmas. 

"Baltā nakts" šogad koncentrēsies ierastās ģeogrāfiskās vietās - Rīgas centrā, Vecrīgā, Spīķeru kvartālā, un tuvējā Pārdaugavā. Īpaši aktīva šogad būs Miera iela un tai blakus esošie kvartāli - no Gaujas ielas mākslinieku kvartāla, Lielajiem kapiem līdz pat Brīvības ielai. Virknē pamatprogrammas pasākumu Latvijas mākslinieki sadarbosies ar kolēģiem no citām valstīm, radot un rādot instalācijas, performances, izstādes, mūzikas eksperimentus un koncertus. Savukārt pie Brīvības pieminekļa tiks izstādīts pasaulē lielu interesi raisījušais Kanādas mākslinieku objekts, interaktīva instalācija "Cloud" jeb "Mākonis".

"Baltās nakts" laikā šogad tiks atklāta "Tēlniecības kvadriennāle Rīga", kurā varēs iepazīt un iedziļināties mūsdienu tēlniecības starptautiskajās norisēs. Dažādu valstu mākslinieki izstādīs objektus  pilsētvidē un veidos izstādi Vāgnera zālē.

Šogad pēc vairāku gadu pārtraukuma tiks atjaunots "Baltās nakts" tramvajs, kas kā mūsdienu mākslas objekts un vienlaikus sabiedriskā transporta līdzeklis savienos Rīgas centru ar vienu no tālākajiem norises punktiem, kursējot maršrutā "Ausekļa iela - Gaujas iela - Ausekļa iela".

“Baltā nakts” Rīgā notiks 11. reizi un tā ir daļa no starptautiska projekta ”Eiropas Baltās naktis”, ko aizsākušas piecas Eiropas galvaspilsētas – Brisele, Madride, Parīze, Rīga un Roma.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti