Balso par Baltijas jaunākās paaudzes māksliniekiem 

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 6 gadiem.

Nosaki talantu Baltijas mākslā! No ceturtdienas, 19.oktobra, sākam tiešsaistes balsojumu par Baltijas Jaunā mākslinieka balvas (Baltic Young Artist Award) nominantiem. Apbalvojumam šogad kandidē 75 mākslinieki, kas izglītību ieguvuši Latvijas, Lietuvas un Igaunijas mākslas akadēmijās.  Balsojums norisināsies līdz 9. novembrim  konkursa vietnē balticyoungartistaward.eu un sabiedrisko mediju platformā lsm.lv. 

Baltijas Jaunā mākslinieka balva dibināta pirms gada, radot jaunu ikgadēju tradīciju Baltijas kultūrtelpā. Tā izveidota, lai profesionālo vidi un plašāku sabiedrību iepazīstinātu ar jaunākās paaudzes māksliniekiem un atbalstītu to profesionālo darbību. Latvijas Laikmetīgās mākslas muzeja fonds starptautiskas žūrijas izvēlētam uzvarētājam piešķir naudas prēmiju 2000 eiro  apmērā, kā arī organizē uzvarētāja izstādi. Tiešsaistes balsojuma uzvarētājs iegūs 500 eiro  prēmiju.

“Baltijas Jaunā mākslinieka balva ir strauji augošs notikums Baltijas mākslas vidē, par ko liecina pieaugošā jauno mākslinieku interese. Šogad pieteikumu skaits palielinājies teju par trešdaļu, īpaši aktīvi bijuši tieši mākslinieki no Latvijas,” atklāj Latvijas Laikmetīgās mākslas muzeja fonda valdes locekle Elīna Vikmane. Vienlaikus viņa uzsver:

“Balva izgaismo jaunos talantus Baltijas reģionā, ļaujot tos iepazīt gan mākslas mīļotājiem, gan profesionāļiem, kas cieši saskan ar topošā Latvijas Laikmetīgās mākslas muzeja misiju.”

Baltijas Jaunā mākslinieka balvas starptautiskā žūrija ir - Somijas Laikmetīgās mākslas muzeja KIASMA kuratore (tagad - Espoo modernās mākslas muzeja kuratore) Milja Līmatainena (Milja Liimatainen, Somija), kuratore, mākslas kritiķe Aušra Trakšelīte (Aušra Trakšelytė, Lietuva), kuratore Keiju Krikmane no Igaunijas, galeriste un NOAR valdes locekle Andra Orna (Andra Orn, Igaunija), Borisa un Ināras Teterevu fonda programmas Māksla publiskā telpā kuratore Helēna Demakova, ''ABLV Charitable Foundation'' mākslas programmu vadītājs Kaspars Vanags, Latvijas Mākslas akadēmijas prorektors un mākslinieks, Glezniecības katedras vadītājs Andris Vītoliņš. 

Balvas iniciatori ir Latvijas Laikmetīgās mākslas muzeja fonds (LLMMF), ko dibinājuši ''ABLV Charitable Foundation'' un Borisa un Ināras Teterevu fonds, un laikmetīgās mākslas platforma NOAR sadarbībā ar Latvijas, Lietuvas un Igaunijas mākslas akadēmijām.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti