Atvērta virtuālā galerija mākslinieku atbalstam «Atbalstissimo»

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 3 gadiem.

Kultūras un mākslas portāls Arterritory.com 15. maijā atver savu virtuālās galerijas telpu “Atbalstissimo”, kuras nosaukumā apvienoti divi vārdi – itāliešu "bravissimo" un latviešu "atbalsts". Tā iecerēta kā solidaritātes platforma, jo 90% mākslas darba vērtības tiešā veidā nonāks pie to radītājiem, medijus informē projekta pārstāvji.

Arterritory.com direktore Una Meistere atklāj: “Mūsuprāt, Arterritory.com ir lieliska vieta, kas šai sarežgītajā laikā spētu kļūt par mākslinieku atbalsta punktu un vienlaikus sniegtu iespēju ikvienam piepildīt vēlmi savā privātajā dzīves vai biroja telpā ienest mākslu.”

Galerijas veidotāji norāda, ka māksla ir viena no globālās pandēmijas izraisītās krīzes smagāk skartajām nozarēm un vienlaikus būtiska šodienas ikdienas nepieciešamība, jo spēj gan iedvesmot, gan palīdzēt uz pasauli paraudzīties no cita, varbūt neierastāka skatupunkta.

Arterritory.com redaktore Daiga Rudzāte saka: "”Arterritory” nav tik varens, lai spētu realizēt ko līdzīgu leģendārajai Rūzvelta programmai Lielās depresijas laikā ASV, kas tapa kā palīdzības projekts māksliniekiem, bet rezultējās virknē spilgtu un hrestomātisku pasaules mākslas vēstures šedevru. Taču mēs apzināmies, cik svarīgs ir savstarpējais atbalsts un pleca sajūta, un vienlaikus esam pārliecināti, ka māksla dzīvei spēj piešķirt to virsvērtību, kas kardināli maina tās kvalitāti. Mākslinieki ir vizionāri, un dzīvošana līdzās mākslai padara par tādiem arī apkārtējos."

Šobrīd Arterritory.com virtuālajā galerijā apmeklētāji var sastapt astoņus spilgtus Latvijas māksliniekus, kas pārstāv visdažādākās paaudzes: Māri Bišofu, Andri Eglīti, Miķeli Fišeru, Kasparu Groševu, Maiju Kurševu, Sarmīti Māliņu & Kristapu Kalnu, Ģirtu Muižnieku, Artūru Virtmani.

Projekta reklāmas rullīti radījusi māksliniece Katrīna Neiburga sadarbībā ar Antonu Georgu Graudu.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti