Atklāts starptautiskais ielu mākslas festivāls

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 9 gadiem.

Ar ielu mākslas cienītāju un atbalstītāju pulcēšanos vienā no centrālajām festivāla vietām - klubā "Nabaklab", atklāts festivāls "Blank Canvas: Art-ground, play-ground, crime-ground", kā mērķis ir rosināt izpratni un raisīt diskusijas par ielu mākslas jeb grafiti nozīmi Rīgas pilsētas vidē.

"Ielu māksla, līdzīgi kā laikmetīgā kultūra, ne vienmēr ir saprotama, tādēļ ka sabiedrībā par maz tiek runāts par to," nepieciešamību pēc ielu mākslas festivāla Rīgā atklāšanas pasākumā skaidroja nodibinājuma "Rīga 2014" vadītāja Diāna Čivle. "Diskusija veicina izpratni un attīstību, tādēļ festivāla rīkotājiem ir iespēja izskaidrot ielu mākslas būtību plašākai sabiedrībai. Ielu māksla pieder mums visiem, tādēļ kopīgi gan sabiedrībai, gan māksliniekiem būtu jāatrod vidusceļš starp ielu mākslu kā mākslas formu vai vienkāršu ķēpājumu uz ēkas," norāda Diāna Čivle.

Līdz 17.maijam ikvienam interesentam ir iespēja iepazīties ar ielu mākslas žanra dažādību, darbu tapšanas procesu, piedalīties vairākās starptautiski atzītu mākslinieku un teorētiķu lekcijās, apaļā galda diskusijā un darba grupās. Šis pasākumu kopums piešķirs festivālam teorētisku kontekstu, veidojot dziļāku izpratni par ielu mākslas tapšanas iemesliem, procesu un estētiskajām vērtībām.

Lai diskutētu un veidotu lielāku izpratni sabiedrībā par ielu mākslas vietu Rīgā, 14.maijā plkst. 16 kultūras vasarnīcā "Esplanāde 2014" notiks diskusija, kurā teorētiķi, mākslinieki un ēku apsaimniekotāji diskutēs par ielu mākslas vietu Rīgā un tās radīšanas procesu.

Tāpat arī ikvienam interesentam ir iespēja 15. un 16.maijā pieteikties uz meistarklasi klubā "Nabaklab", ko vadīs zviedru izcelsmes grafiti mākslinieks "Hop Louie".

Līdzās festivāla teorētiskajai daļai, Rīgas pilsētas vidē, 11 gan starptautiski, gan Latvijā zināmi ielu mākslinieki veidos ielu mākslas objektus. Vietas, kurās tiks veidoti mākslas objekti, respektējot mākslinieku anonimitāti, tiks paziņoti festivāla noslēguma dienā 17.maijā.

Festivāla laikā ikviens rīdzinieks vai galvaspilsētas viesis tiek aicināts piedalīties pirmās interaktīvās ielu mākslas kartes izveidē. Karte, kurā plānots apkopot ielu mākslas objektus, kas atrodami Rīgā, pieejama festivāla oficiālajā mājas lapā. Ikviens tiek aicināts iesūtīt, viņaprāt, veiksmīgākos ielu mākslas objektus.

Ielu mākslas festivāls "Blank Canvas: Art-ground, play-ground, crime-ground" ir "Rīga 2014" - Eiropas kultūras galvaspilsētas notikums.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti