Kultūras ziņas

Vai "Rīgas Cirka" ēka apdraud skatītāju drošību?

Kultūras ziņas

Patiesība par karu K. Štrāla romānā

Dzelzceļa muzejā liels mākslas gadatirgus

Atklāta starptautiskā laikmetīgās mākslas mese «Art Riga»

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 8 gadiem.

No otrdienas, 24. novembra, līdz svētdienai, 29.novembrim, Latvijas Dzelzceļa vēstures muzejā otro reizi norisināsies starptautiska mēroga laikmetīgās mākslas mese "Art Riga 2015" - viens no nozīmīgākajiem reģiona pasākumiem profesionāliem mākslas darbu pārdevējiem un pircējiem. Šogad "Art Riga" būs pārstāvētas 17 galerijas no astoņām pasaules valstīm.

Mākslas mesi atklāja gruzīnu izcelsmes mākslinieka Dāvida Datunas veidotā Latvijas karoga dāvinājums Latvijai, to pasniedzot Latvijas Valsts prezidentam Raimondam Vējonim.

"Mākslai nav robežu, un māksla mūs parasti iedvesmo un dod emocijas. Emocijas var būt ļoti dažādas, gan pozitīvas, gan negatīvas, bet tās ir emocijas, jo katrs mākslas darbs mūs uzlādē. Šajā izstādē mēs varam apskatīt ļoti daudzu mākslas galreju labākos darbus, bet jo īpašs prieks par gruzīnu izcelsmes mākslinieka Dāvida Datunas klātesamību šajā istādē. Karogs katrai tautai ir nacionālais simbols - arī mums sarkanbaltsarkanais karogs ir iemiesojums mūsu neatkarībai, apņēmībai būt brīviem un uzdrīkstēties. Šis mākslas darbs aicina katram ciešāk iesakatīties ne tikai sevī un savā valstī, bet arī tās vēsturē. Tas simbolizē Latvijas vēsturi un caur šiem briļļu stikliņiem mums palīdz labāk ieraudzīt mūsu valtsi, tos cilvēkus un notikumus, kas ir palīdzējuši to veidot. Tā ir patīkama dāvana mūsu valsts dzimšanas dienā," pauda Valsts prezidents Raimonds Vējonis.

Dāvids Datuna savu darbu raksturo kā mazāk formālu, bet gan personīgu: "Šis darbs apvieno kolektīvo un personīgo pieredzi. Brilles un to stikliņi cilvēkam ir ļoti personīga lieta, šajā darbā caur optiskajiem stikliņiem katrs Latvijas iedzīvotājs var personīgi no sava skatu punkta aplūkot Latvijai nozīmīgus vēstures momentus un personības."

"Jau otro gadu mēs Rīgā pulcējam galerijas no visas pasaules. Mums ir patiess prieks, ka šogad piedalās 17 galerijas. Šādas mākslas meses notiek gandrīz visās lielākajās Eiropas pilsētās, un mēs esam apņēmības pilni šo tradīciju iedibināt arī Rīgā," norādāija "Art Riga 2015" rīkotāja Gaļina Maksimova.

"Art Riga" notiek otro gadu un apvieno galerijas, ar mākslu un kultūru saistītas institūcijas, izdevniecības, ekspertus, kultūras mediju pārstāvjus, kolekcionārus, kā arī mākslas entuziastus no visas pasaules. "Art Riga" šogad piedāvā klātienē iepazīties un iegādāties Latvijas, Itālijas, Amerikas Savienoto Valstu, Krievijas, Francijas, Polijas, Izrēlas, Vācijas mākslas galeriju un mākslinieku aktuālo piedāvājumu.

Paralēli galeriju ekspozīcijām "Art Riga" piedāvā sekot līdzi mākslinieku un mākslas profesionāļu diskusijām, māklas apskatnieku lekcijām, kā arī aicina piedalīties radošajās darbnīcās bērniem. Ar pilnu programmu var iepazīties "Art Riga" mājaslapā.

 

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti